Fri. Sep 30th, 2022

3D-printen begon in de jaren tachtig te worden ontwikkeld. Dit omvat het maken van een numerieke index of voorvertoning van een thema en deze vervolgens in opeenvolgende reeksen van het benodigde materiaal afdrukken om een ​​nieuwe versie van het thema te maken.

Deze technologie is gebruikt (en wordt gebruikt) door veel verschillende industrieën, waaronder medische technologie. Experimentele beeldvormingstechnieken zoals röntgenstraling, computertomografie (CT), magnetische resonantiebeeldvorming (MRI) en echografie worden vaak gebruikt om nieuwe soorten digitale afbeeldingen te maken, die vervolgens worden ingebed in 3D-printers.

De kosten van 3D-printen in medische apparatuur zullen in 2025 $ 3,5 miljard bedragen, vergeleken met $ 713,3 miljoen in 2016. Er wordt een groei verwacht van 17,7% in het komende jaar tussen 2017 en 2025.

Er zijn vier belangrijke voordelen voor 3D-printen in de geneeskunde, verbonden met de nieuwste innovaties: kunstgebitten en orgaantransplantaties, chirurgische instrumenten, patiëntspecifieke chirurgische modellen en speciaal ontworpen prothesen.

Planten en organismen georganiseerd

Bioprinting is een van de vele soorten 3D-printen die worden gebruikt op het gebied van farmaceutische machines. In plaats van op plastic of metalen te printen, helpen printers op waterbasis de computer om levende cellen, bio-inkten genaamd, op elkaar te plaatsen om levende organismen te vormen. In het laboratorium.

Deze cellen of organen kunnen worden gebruikt voor medisch onderzoek omdat ze kleine organen nabootsen. Het wordt ook bewezen als een ander goedkoop hulpmiddel voor menselijke veerkracht.

Een laboratorium- en onderzoeksbedrijf in de VS, Organovo, dat lever en vet test, drukt schijven af ​​om organen in het laboratorium te onderzoeken en om medicijnen voor vele ziekten te ontwikkelen. In mei 2018 publiceerde het bedrijf algemene informatie over levervet in het bloedtype 1-tyrosinesysteem, een aandoening die het vermogen van het lichaam om het aminozuur tyrosine te synthetiseren schaadt als gevolg van enzyminsufficiëntie.
Een ander gebruik van 3D-printen in de geneeskunde is het maken van patiëntspecifieke orgaanreplica’s die chirurgen kunnen gebruiken voordat moeilijke procedures worden uitgevoerd. Het is aangetoond dat deze methode de beweging versnelt en het letsel bij patiënten vermindert.

Dit type oefening wordt met succes chirurgisch uitgevoerd, vanuit organen die in de vorm van de wervelkolom zijn geïnjecteerd, en is een routineoefening begonnen te worden.

“3D-printen wordt gebruikt om orgaanreplica’s van patiënten te maken die kunnen worden gebruikt om chirurgen te trainen voordat ze complexe operaties uitvoeren.”
In Dubai, waar ziekenhuizen worden aangemoedigd om zelf 3D-printen te gebruiken, behandelen artsen met succes patiënten met quadriceps cerebrale aneurysma’s met behulp van 3D-printen van de slagaders om in kaart te brengen hoe ze bewegen en de veiligheid in bloedvaten.

In januari 2018 hebben chirurgen in Belfast met succes een nieroperatie uitgevoerd bij een 22-jarige oudere vrouw met behulp van een 3D-geprint model van een nierdonatie. De vaccinatie had problemen omdat haar donor-vader een abnormale bloeddruk had en haar nieren mogelijk kanker bleken te hebben. Met behulp van 3D-geprinte harsscans kunnen chirurgen de grootte en locatie van tumoren en cysten beoordelen.

3D-printen van chirurgische instrumenten

Een 3D-snijmachine kan worden gemaakt met behulp van een 3D-chirurg om ongebruikelijke operaties uit te voeren.

3D-printen gaat niet alleen over de productie van niet-schurende gereedschappen, sommige materialen zijn gebaseerd op traditionele Japanse oorsprong, wat betekent dat het nauwkeurig is en klein kan worden gemaakt. Dit apparaat kan worden gebruikt om aan kleine groepen te werken zonder dat er extra schade aan de patiënt nodig is.

Een belangrijk voordeel is het gebruik van 3D-printen in plaats van traditionele methoden voor de productie van chirurgische instrumenten, omdat de productkosten sterk worden verlaagd.

Gecombineerde make-up en 3D-printen
3D laten printen

3D-printen kan op medisch gebied worden gebruikt om speciale tandheelkundige implantaten te produceren die passen en passen bij de drager. Het is gebruikelijk dat chirurgen weken of maanden wachten om op de normale manier een antwoord te krijgen. 3D-printen versnelt echter het proces, evenals de productie van meer kosteneffectieve producten waarmee patiënten dezelfde functionaliteit kunnen ervaren als gewone gebitselementen.

De lage prijs van dit product maakt het ideaal voor gebruik bij kinderen, die snel hun tanden bleken.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.