Sat. Oct 1st, 2022

Openbare cloud

Public cloud is bedoeld voor industrieën die over een aanzienlijke hoeveelheid gegevens beschikken zonder grote zorgen over de privacy. Bedrijven die van deze dienst gebruikmaken, kiezen voor een omslagstructuur. Dit type cloudoplossing wordt beheerd door externe providers bestanden delen.

Industrieën die openbare cloud gebruiken, zijn onder meer die in ontwikkeling en testen, ontwikkelplatforms, trainingsservers, eenmalige big data-projecten en websites met openbare informatie, productbeschrijvingen en brochures.

https://messagetothemoon.nl/thuis-werken

Public cloud is perfect voor diensten, applicaties en opslag die publiek beschikbaar worden gemaakt, evenals die gebruik maken van gedeelde bronnen die worden beheerd door de cloudprovider.

Meer voordelen in de cloud

Nu u de verschillende soorten beschikbare cloudoplossingen kent, is het tijd om de voordelen van overstappen naar de cloud te bespreken. Als groeiende trend biedt cloud computing veel. Hier zijn er vijf.

  1. Tijdbesparende diensten op aanvraag

Cloud computing biedt selfservicelevering voor verschillende soorten workloads en behoeften. Wat het zo aantrekkelijk maakt voor bedrijven, is dat elke dienst op aanvraag beschikbaar kan zijn. Hierdoor hoeven bedrijven in feite geen IT-personeel in huis te hebben, vooral voor kleine bedrijven, of fysieke computerbronnen te beheren.

Cloudhosting stelt gebruikers in staat om vanaf elk apparaat, overal en altijd toegang te krijgen tot hun bestanden. Dit betekent dat bestanden niet op slechts één computer worden opgeslagen, waardoor snellere bewerkingen en beschikbaarheid mogelijk zijn. Opslaan in de cloud maakt het ook veiliger voor bedrijven om hun bestanden te beschermen, met snellere back-upopties en herstel in geval van inbreuken of vergelijkbare scenario’s.

Volgens TSG heeft 45% van de bedrijven die een private cloud-oplossing gebruiken bij hun activiteiten, de tijd die nodig is om applicaties te installeren aanzienlijk verkort. Met deze tijdbesparende functie kunnen bedrijven genieten van snellere processen en de productiviteit van werknemers verbeteren.

Cloud computing kan integratie voor u gemakkelijker maken. Veel cloud computing-applicaties bevatten een Application Programming Interface (API) waar u apps kunt vinden die compatibel zijn in plaats van te moeten betalen om ze voor u op maat te laten maken, zodat u ze kunt integreren.

  1. Flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van cloud computing is de flexibiliteit. Mensen in uw team hebben toegang tot bestanden en informatie die relevant zijn om overal en op elk apparaat te werken. In een zeer mobiele wereld is dit vooral belangrijk.

Bovendien bieden veel bedrijven nu flexibele werkarrangementen aan, zoals telewerken en telewerken. Met cloud computing hebben werknemers toegang tot werkbestanden, zelfs als ze niet op kantoor zijn, waardoor ze gemakkelijker kunnen werken, waar ze ook zijn. Voor kleine bedrijven maakt dit het ook gemakkelijker voor hen om hun activiteiten gemakkelijk te beheren, waar ze ook zijn.

Dankzij grotere flexibiliteit en mobiliteit kunnen bedrijven hun werknemers de apparaten laten gebruiken waar ze zich prettig bij voelen. Dit kunnen tablets, laptops en smartphones zijn, waarmee werknemers hun persoonlijke productiviteit kunnen verbeteren.

Met dit soort elasticiteit kunnen bedrijven opschalen naarmate hun computerbehoeften toenemen, maar ook verkleinen wanneer ze afnemen. Hierdoor hoeven ze niet te investeren in infrastructuur die later wellicht niet meer nodig is.

  1. Lagere kosten met betalen per gebruik

Een van de beste onmiddellijke voordelen van het verplaatsen van uw bedrijf naar de cloud is dat er aanzienlijke financiële besparingen mee gemoeid zijn. Cloud computing maakt volledig gebruik van hardware. Met virtualisatie wordt de waarde van de fysieke server vergroot, waardoor bedrijven meer kunnen doen met minder.

Cloud computing stelt bedrijven, met name startups, in staat om de behoefte aan fysieke ruimte, stroomverbruik, IT-middelen en meer te verminderen. Hierdoor is er minder behoefte aan installatie, onderhoud, upgrades en kosten voor ondersteuning en hardware. Voor het MKB is dit een waardevolle manier om middelen te besparen, zodat ze zich kunnen concentreren op online groei.

Cloudgebaseerde resources worden op granulair niveau gemeten, wat betekent dat gebruikers alleen betalen voor de workloads en resources die ze gebruiken. U hoeft ook geen software meer te kopen of te betalen voor iemand of een team om de software bij te werken of te installeren, e-mail- of bestandsservers te beheren of back-ups uit te voeren.

Het voordeel van cloud computing is dat alle applicaties en diensten worden overgenomen door de cloudleverancier, in plaats van dat u er zelf verantwoordelijk voor hoeft te zijn.

  1. Verbeterde samenwerking

De productiviteit wordt verhoogd door cloud computing vanwege de toegankelijkheid. Omdat iedereen die toegang tot bestanden en gegevens nodig heeft, deze overal kan krijgen, hoeven werknemers minder in dezelfde ruimte te zijn. Dit is vooral relevant voor werknemers of werknemers die veel moeten reizen.

Teams op verschillende locaties over de hele wereld kunnen gemakkelijk samenwerken aan projecten zonder dat ze elkaar echt hoeven te ontmoeten. Gemakkelijk delen en realtime updates van bestanden worden vergemakkelijkt, en er worden meer dingen gedaan met webconferenties voor vergaderingen.

Met cloudcomputing kunnen kleine bedrijven snel online groeien. Het is sneller, gemakkelijker en handiger om u aan te melden voor een cloudgebaseerde app dan om een ​​server te kopen, deze uit te voeren en er software op te installeren. Uitbreiding is goedkoper omdat er voor het opstarten niet hoeft te worden geïnvesteerd in hardware en software.

Cloud-gebaseerde applicaties zijn ook op elk moment toegankelijk via gewone webbrowsers. Dit betekent dat gebruikers in het hele bedrijf de applicaties kunnen gebruiken zonder dat er intensieve training nodig is. Dit is vooral waardevol voor bedrijven met werknemers op verschillende locaties.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.