Thu. Dec 8th, 2022

[ad_1]

VAN-RUG-STUDIO-VACAY

Kamperen met kinderen: het kan heel leuk zijn, maar het kan ook uitlopen op een groot zeurfestijn. Om dat te voorkomen, is het wijs om de nodige voorzieningen te treffen bij het voorbereiden van je kampeervakantie. Wat is er allemaal nodig om kindvriendelijk te kamperen?

De juiste faciliteiten

Als je kinderen zich vervelen, heb jij ook geen ontspannen kampeervakantie. Daarom is het verstandig om te kamperen op een locatie waar voldoende vertier is voor kinderen, dus een kidsproof camping. Een speeltuin, ruimte om een balspel te kunnen doen, een zwembad… het zijn allemaal faciliteiten die jouw kinderen plezier kunnen geven en jou tijd voor jezelf kunnen bieden.

Kinderwandelschoenen

Ben je liefhebber van actieve outdoor vakanties en wil je de kinderen meenemen? Besef dan dat kinderen minder uithoudingsvermogen hebben dan jij en je activiteiten aardig kunnen beperken. Om te beginnen is het verstandig om goede kinder wandelschoenen voor je kinderen aan te schaffen en mee te nemen, zodat ze het zo lang mogelijk kunnen volhouden zonder te klagen over pijn aan de voeten.

Regenkleding

Reken nooit exclusief op goed weer, want het kan altijd gaan regenen. Gebeurt dat, dan is het fijn als je voor je kinderen regenkleding bij hebt. Een nat pak is niet dodelijk, maar het kan wel tot een hoop ongenoegen leiden. En dat komt je vakantie niet ten goede. 

EHBO-kit

Kinderen zijn vaak wild en lopen regelmatig tegen ongelukjes aan. Daarom is het verstandig om een EHBO-kit bij je te hebben, zodat je eerste hulp kunt bieden en met een leuke pleister het leed wat kunt verzachten.

Powerbank

Misschien wil jij wel back-to-basics, maar kinderen zijn doorgaans meer van het gebruikelijke comfort. Zoals bijvoorbeeld een tablet om films op te kunnen kijken. Stroomvoorzieningen zijn tijdens het kamperen echter wat schaarser dan in het dagelijks leven. Daarom is het zinnig om een of meerdere opgeladen powerbanks mee te nemen zodat de kinderen niet halverwege de film zonder stroom komen te zitten.

Warme slaapzakken

Je kinderen hebben mogelijk niet dezelfde tolerantie voor kou als jij. ’s Nachts kan het behoorlijk afkoelen, en wanneer je in een tent slaapt kun je het dan behoorlijk koud krijgen. Zorg dat je kinderen goed kunnen slapen door ze te voorzien van slaapzakken die hen ook bij lagere temperatuur warm kan houden. Voor welke temperatuur de slaapzak geschikt is, kun je bij de specificaties zien.

Voldoende lekkers

Een kampeervakantie moet voor kinderen geen survival worden, maar een fijne vakantie kunnen blijven. Zorg daarom dat je wel voldoende lekkers bij hebt voor ze en ook bij het avondeten rekening houdt met hun wensen. Het hoeft niet altijd feest te zijn, maar een beetje feest mag het op vakantie toch zeker wel zijn.

Met bovenstaande zaken is de kans op een leuke kampeervakantie met de kids al een stuk groter. En daar gaat het uiteindelijk toch om: dat iedereen die meegaat het naar zijn of haar zin heeft.

LEES OOK: PAKLIJST VAKANTIE MET BABY, DREUMES OF PEUTER

[ad_2]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *