Mon. Dec 5th, 2022

[ad_1]

5 manieren om te ontspannen voor moms

Als busy MOM is het erg belangrijk ook even tijd voor jezelf in te plannen. Maar ook al ben je nog niet moeder dan zijn onderstaande 5 manieren ook perfect als je zwanger bent!

1. MASSAGE

MOM: Een massage is een heel goed idee om even helemaal tot rust te komen. Totale ontspanning en nergens aan denken, waardoor je energie niveau weer op peil raakt. Hanneke van Heerlijk Zwanger komt ook bij je thuis een massage doen! Dat is pas echte luxe! Kindjes op bed en jij even helemaal niks! www.heerlijkzwanger.com

MOM-TO-BE: Als je zwanger bent is het fijn weer eens op je buik te kunnen liggen en daarom een speciale zwangerschapsmassage te doen. Bij Arigato in Amsterdam maken ze gebruik van een speciale zwangerschapsmassage-tafel, waardoor het mogelijk is om op je buik te liggen, dat alleen al maakt het de moeite waard, toch?  www.arigato.nl

2. FLOATEN

MOM: Wetenschappelijk onderzoek wijst uit: floaten is dé meest effectieve manier om in korte tijd tot de diepste ontspanning ooit te komen. Floaten is drijven in dertig centimeter speciaal (epsom) zout water.
Het is het beste te vergelijken met drijven in het zoute water van de dode Zee,
maar dan met extra’s. Tijdens het floaten denkt het lichaam dat het zweeft, dat
komt door het wegvallen van de zwaartekracht. Niet alleen je lichaam heeft baat bij floaten, ook je geest komt volledig tot rust. Een sessie floaten staat gelijk aan vijf uur slaap dus perfect voor MOMS die wat uurtjes per nacht te kort komen!

MOM-TO-BE: Door de gewichtloosheid maakt de ervaring het extra fijn als je zwanger bent. Elke spier in het lichaam ontspant volledig, dat is heerlijk voor de wervelkolom die extra belast wordt tijdens de zwangerschap.

www.floatcenter.nl (diverse locaties in Nederland)

3. YOGA

MOM: Persoonlijk vind ik yoga een hele fijne manier van ontspannen. Er zijn vele manieren van yoga, van super intensief tot heel relaxed. Het is dus goed om meerdere vormen te proberen en te kijken wat bij je past. Zelf doe ik Yoga bij BBB in Amsterdam, en dan plan ik in dat ik daarvoor eerst even een half uur sport in de warmte cabine. Even helemaal zen worden, ik kom altijd helemaal relaxed weer thuis na een les en zie het echt als een uur me-time.

MOM-TO-BE: De eerste drie maanden van je zwangerschap mag je niet aan yoga doen, maar daarna is zwangerschapsyoga een perfecte manier om te ontstressen en tot rust te komen. De oefeningen worden speciaal aangepast aan het feit dat je zwanger bent waardoor iedereen ze kan doen, ook al heb je nog nooit aan yoga gedaan.

www.bbbhealthclub.nl

4. ACUPUNCTUUR

MOM: Acupunctuur is een traditionele Chinese geneeskunde die al duizenden jaren oud is. Het doel is om gezondheid en welzijn te herstellen op een effectieve en natuurlijke manier. De behandeling bestaat uit het inbrengen van dunne naaldjes op special punten van het lichaam die meerdere functies hebben. Je kan acupunctuur doen om bijvoorbeeld je hormoon huishouden weer in balans te brengen na je zwangerschap of als ontspanning.

MOM-TO-BE: Tijdens de zwangerschap kan acupunctuur klachten verzachten en de fysieke en emotionele balans herstellen. Klachten zoals misselijkheid, hoofdpijn, rugpijn kunnen worden verminderd/opgelost in een tot drie behandelingen. Zelf heb ik acupunctuur gedaan om mij voor te bereiden op de bevalling. Dit deed ik bij Daniele Pontes via Femme Amsterdam.

 

5. FACIAL

MOM: Wat is er nou heerlijker dan lekker te ontspannen in een spa! Ik ga naar Rein City Spa waar ze alle behandelingen hebben die je kan wensen. Niet alleen facials maar ook massages, waxing, een mani of padi of eye brow treatment.

MOMS-TO-BE: Ze hebben voor MOMS-to-be een speciale pregnancy-facial! Een heerlijke time-out tijdens je zwangerschap, met een heerlijke paraffine pakking voor vermoeide voeten. Ook hebben ze een speciale mama-massage die ideaal is voor zwangere vrouwen omdat je een heerlijke massage krijgt op een warmwaterkussen terwijl je op je rug ligt. Dit werkt spierontspannend en afvalstoffen worden effectief afgevoerd.

reincityspa.nl

 

 

[ad_2]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *