Mon. Dec 5th, 2022

Onlangs leidde de BBC met de kop “Tienvoudige stijging van soulkey therapie de maagbanden”. De ongekende stijging van het aantal mensen dat een afslankoperatie zocht, vond plaats tussen 2000 en 2007. En het aantal mensen dat voor een maagband kiest, stijgt nog steeds snel in 2010. Veel topberoemdheden, zoals Fern Britton, hebben het profiel van deze aanpak versterkt door de behandeling. Hypnose biedt veel voordelen in vergelijking met maagbandchirurgie: een van de meest geavanceerde benaderingen die ik in mijn klinische praktijk heb gebruikt, is virtuele maagband-hypnotherapie.

Voordat we kijken naar de voordelen van het hebben van een denkbeeldige “virtuele” hypnoband, is het belangrijk om te kijken naar de gevaren van een maagbandoperatie.

“Maagbanding” is bedoeld om de omvang van de maag te verkleinen. Om het bovenste gedeelte wordt een siliconenband geknoopt om de buik te “krimpen”. Als gevolg hiervan is de maag verdeeld in twee delen. Het kleinere deel bovenaan vormt een aparte “zak”. Wanneer voedsel wordt gegeten, verzamelt het zich in deze bovenkamer. Omdat het ongeveer een kwart is van de grootte van de maag, voelt iemand zich veel sneller vol.

Er is een kleine opening zodat het voedsel langzaam “door” kan vallen naar het grootste deel van de maag naar de onderste “zak” of kamer.

Het aanbrengen van een maagband klinkt misschien als een goed idee en kan effectief zijn bij het verminderen van de eetlust. Deze operatie heeft echter goed gedocumenteerde bijwerkingen:

Braken en misselijkheid komen vaak voor bij de meeste patiënten die een operatie ondergaan
Patiënten kunnen geen grote maaltijd meer eten en sommige mensen zijn daardoor depressief geworden of voelden zich sociaal meer geïsoleerd
Infecties vormen een risico op elke operatie
Diarree komt vaak voor
Flauwvallen door niet genoeg voeding binnen te krijgen, komt vaak voor omdat patiënten moeite hebben om zoveel te eten als voorheen
Constipatie
Een studie bij postoperatieve maagbandpatiënten zag een toename van zelfmoorden. De auteur, Samantha Scholtz, zegt dat patiënten de juiste postoperatieve zorg nodig hebben. Veel patiënten waren teleurgesteld dat ze zich na de operatie niet beter voelden of een beter ‘lichaamsbeeld’ hadden.

Een andere uitdaging bij een maagbandoperatie betreft de redenen waarom iemand te veel eet. Vaak is het niet omdat ze buitengewoon veel honger hebben, maar omdat ze wanhopig ongelukkig zijn. Het doorlopen van de mechanische bewegingen van het laten aanbrengen van een maagband is eenvoudigweg geen oplossing voor diepere psychologische of emotionele problemen. Het zal niet per se gewoontes of denkwijzen veranderen.

Dus hoe vergelijkt het hebben van virtuele maagband hypnotherapie?

Een van de echte voordelen van hypnose is dat het cliënten in staat stelt om met negatieve emoties om te gaan. In mijn klinische hypnotherapiepraktijk in Cardiff heb ik met honderden cliënten gewerkt om af te vallen. De grootste uitdaging waarmee ze bijna allemaal worden geconfronteerd, is een of andere vorm van “comfort eten”.

Het andere probleem is dat ze, door zichzelf te troosten met voedsel, de signalen die hen vertellen wanneer ze vol zijn, hebben overschreden. Hypnotherapie is een krachtige manier om iemand te helpen zichzelf te troosten zonder dat hij voedsel nodig heeft.

Hypnose is het fixeren van aandacht. Elke keer dat je opgeslorpt bent in zoiets als het kijken naar een favoriete tv-show, ben je in trance geweest. Je weet hoe het is als je in een “tv-trance” bent en niemand je kan storen. Of misschien herinner je je het rijden van de ene plaats naar de andere en kun je je de reis niet eens herinneren: je ervoer “Highway Hypnosis”.

We gaan allemaal de hele dag in een tranceachtige toestand. Elke keer zijn we in trance gefixeerd op één ding met uitsluiting van al het andere: je bent in trance. Hypnose is een natuurlijke en zeer krachtige manier om een ​​persoon te ontspannen. In een trancetoestand is het mogelijk om de sensaties te simuleren van een beklemde maag, alsof u een operatie ondergaat.

Als gevolg hiervan begin je je voller en tevredener te voelen. Een ander voordeel van de Hypno Gastric Band is dat je de eetsnelheid begint te vertragen. Dat betekent dat je meer kans hebt om te stoppen als je een vol gevoel hebt.

Trance is een perfecte manier om iemand te helpen zich beter over zichzelf te voelen. Een van de grootste tegenslagen voor iemand die slanker wordt, is te geloven: “Ik zal me gelukkig en goed voelen over mezelf als ik 5 stenen verlies en ik op mijn ideale gewicht ben.” Het probleem hiermee is dat het betekent dat ze zich bij elke stap van de reis daar ellendig voelen. En het is zeer onwaarschijnlijk dat een ongelukkig persoon een regime lang genoeg volhoudt om resultaten te zien.

Dus als u Hypnoband Hypnotherapie gebruikt om een ​​denkbeeldige maagband aan te brengen, betekent dit dat uw lichaam zijn “verzadigingssignalen” weer normaal gaat maken. Dit is een bewezen en veilige manier om af te vallen. Zolang je gemotiveerd bent om door te gaan met je sessies, je eetritme te vertragen en naar een Advanced Hypnotic Weight Loss-opname te luisteren, zul je de voordelen zeer snel merken.

Er is ook het grote voordeel dat er geen anesthesie of een daadwerkelijke operatie nodig is. U hoeft geen invasieve operatie te ondergaan om van te herstellen. Hypnose is natuurlijk en er is geen gevaar voor infectie of duizeligheid.

Voor iemand die de emotionele kant van het eten niet heeft aangepakt, kan het aanbrengen van een fysieke maagband stressvol zijn. Hypnose daarentegen behandelt specifiek emoties als onderdeel van het installeren van een virtuele maagband. Er is volop gelegenheid om veel positieve suggesties van eigenwaarde, zelfacceptatie te geven en om dat gevoel achter je te laten dat zoveel mensen ertoe aanzet om te veel te eten: verveling.

Maagbandchirurgie kost momenteel ongeveer £ 7.000 (meer dan $ 11.000) om te hebben. Het brengt ook het risico met zich mee dat het niet werkt of een groot aantal fysieke bijwerkingen en mogelijke infecties. Erger nog, de psychologische oorzaak van te veel eten wordt niet aangepakt.

Veel mensen met maagbanden worden moedeloos en teleurgesteld door het resultaat. In het ergste geval is er ook een kans op overlijden. De Britse krant ‘The Daily Mail’ had in augustus 2009 een waarschuwing in de kop: “Maagband doodde de 18e moeder die wanhopig dunner wilde worden voor haar dochter”.

Hypnotherapie met virtuele maagband is veilig, bewezen en heeft geen bijwerkingen. Het werkt en kan een geweldig alternatief zijn voor iemand die wil veranderen en zich klaar voelt om therapie te proberen. Het betekent dat een persoon tot de kern kan doordringen van wat echt het gewicht op peil houdt. Zolang de cliënt bereid is om los te laten wat hem tegenhoudt en gemotiveerd is om andere resultaten te hebben, kan hypnose dit proces versnellen.

Iemand vestigde mijn aandacht op een artikel dat vorig jaar in een vooraanstaande landelijke krant werd gepubliceerd. Het ging allemaal over een vrouw met overgewicht die 8 stenen verloor door een virtuele maagband onder hypnose te laten aanbrengen. Wat een succesverhaal voor hypnotherapie! Of is het?

Mensen worden zich steeds meer bewust van de virtuele maagband. Cliënten vragen steeds vaker naar virtuele maagbandbehandeling in plaats van hypnotherapie om af te vallen. Ze doen dit in de overtuiging dat hun probleem kan worden opgelost door één sessie hypnotherapie en dat er geen verdere inspanning van hun kant vereist is. Ze geloven, of hopen, dat de virtuele maagband een toverstaf is die hun gewichtsprobleem gewoon zal doen verdwijnen. Was het maar zo simpel.

Ze zeggen, nietwaar, dat er niet zoiets bestaat als slechte publiciteit. Ik heb nooit geloofd dat dat waar is. Verhalen die het succes van hypnotherapie verkondigen, zijn altijd welkom, maar alleen als ze geloofwaardig zijn.

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik best bereid ben te geloven dat de vrouw in het artikel inderdaad veel is afgevallen. Maar het artikel maakt vrij duidelijk dat dit niet werd bereikt door alleen virtuele maagband-suggesties, maar door het soort radicale vloeistof-door-naar-vaste stof dieet aan te nemen dat zou worden aangenomen door iemand die een echte maagband had. Het artikel zegt ook dat ze tien sessies hypnotherapie heeft gehad en dat de behandelingskosten £ 270 waren. Ik heb echter de website van de behandelaar in kwestie bekeken. Hij vraagt ​​£ 270 voor drie sessies, niet voor tien. Met andere woorden, zijn vergoedingen zijn £ 90 per sessie. Als de vrouw tien sessies had, zou dat haar £ 900 kosten. Als je naar enkele commentaren van lezers op het artikel kijkt, zul je zien dat de meest recente opmerking de spijker op zijn kop slaat. De vrouw viel af omdat ze een radicaal dieet volgde, niet vanwege een virtuele “toverstaf”. En als ze terugkeert naar een “normaal” dieet, hoe lang blijft het gewicht dan weg? Waarschijnlijk niet erg lang.

Hoe zouden deze behandelingen moeten werken? Hypnose kan het lichaam verbazingwekkende dingen laten doen. Operaties kunnen worden uitgevoerd met alleen hypnose als verdovingsmiddel. Het is goed denkbaar dat iemand onder hypnose het gevoel krijgt dat er een operatie is uitgevoerd en dat er een maagband is aangebracht. Maar als de hypnose wordt beëindigd, blijft de cliënt niet achter met een maag die op de een of andere manier door hypnose is gekrompen. Ze kunnen te horen krijgen dat ze het gevoel zullen hebben dat er een maagband is aangebracht. Maar hoe weten ze hoe dat voelt als ze de operatie nooit hebben ondergaan?

In wezen wordt de cliënt dus verteld dat zijn maag niet meer zo groot is als vroeger. Het is mogelijk dat een zeer suggestieve cliënt die suggestie accepteert en afvallen. Maar hoe? Door je plotseling ziek te voelen als er “te veel” voedsel is gegeten? Door voor de keuze te staan ​​tussen ziekte en ongemak aan de ene kant en honger aan de andere kant? Maar mensen die voldoende suggestief zijn om zo’n suggestie te accepteren, zijn ook ideale onderwerpen van conventionele hypnotherapie-behandelingen voor gewichtsverlies. Voor zulke mensen is de uitgebreide hoax van een niet-bestaande chirurgische ingreep eenvoudigweg niet vereist.

Toen ik voor het eerst hoorde over virtuele maagbandbehandelingen, wist ik dat ik dergelijke behandelingen nooit zou aanbieden, omdat niets dat is gebaseerd op een totale leugen ooit effectief kan zijn op de lange termijn. De werkelijkheid zal altijd winnen.

Voor zover ik weet, zijn virtuele maagbandbehandelingen niet wetenschappelijk onderzocht of getest. Ik heb geen melding gemaakt van virtuele maagbandbehandelingen in wetenschappelijke publicaties zoals Contemporary Hypnosis of het European Journal of Clinical Hypnosis. Er kunnen daarom gevaren in de behandeling zitten die nog niet aan het licht zijn gekomen. Toch vermoed ik dat het grootste probleem louter ondoeltreffendheid is. Verschillende van mijn eigen cliënten hebben virtuele maagbandbehandelingen ondergaan en vonden dat deze zowel erg duur als totaal ineffectief waren.

Aan het eind van de dag zijn er geen toverstokjes. Er is één manier, en slechts één manier, om permanent en blijvend gewichtsverlies te bereiken – door blijvende veranderingen aan te brengen in het dieet en / of het trainingsregime.

Snelkoppelingen en magische oplossingen zoals de virtuele maagband zijn slechts trucs. Het enige dat de virtuele maagband gegarandeerd lichter maakt, is je tas of je portemonnee!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *