Wed. Sep 28th, 2022

[ad_1]

FORMENTERA IS SUPER KINDVRIENDELIJKE HERFSTVAKANTIEBESTEMMING

Staat Ibiza bekend staat als een party-eiland, het kleine zusje Formentera met 12.200 inwoners op zo’n 7 kilometer ten zuiden van Ibiza profileert zich liever als een vakantieoord voor rustzoekende gezinnen. De laatste zorg van ouders hier is hoe hun kroost te vermaken. De talrijke stranden en het azuurblauwe water zijn een waar speel- en zwemparadijs voor de kleintjes.

Het eiland is een grote speeltuin voor kinderen

Naast watervertier zijn er talrijke andere activiteiten te ondernemen, waaronder  paardrijden, fietsen en wandelen. Torenhoge hotels vind je niet op Formentera, wel veel kleinschalige accommodaties en vakantiewoningen. Formentera heeft geen luchthaven, je vliegt naar Ibiza en vaart daarvandaan in 30 minuten naar de haven van Formentera.

TIP: combineer een paar dagen Ibiza met een paar dagen Formentera. LEES OOK: VAKANTIE IBIZA MET KINDEREN; ALLE TIPS VOOR 2020

Gezien de geringe afmetingen van het eiland – 83km² – is het een ideale fiets- en wandeleiland. Er is keuze uit 12 fiets- en 20 wandelroutes en omdat het eiland vlak is, zijn deze eveneens geschikt voor kinderen. Mocht je toch een dagje een auto willen huren, dan zullen de kinderen enorm genieten van rondrijden in een Mehari strandauto of bij papa en mama achterop een gehuurde scooter.

Ook leuk is een bezoekje aan een vuurtoren waarvan er drie op het eiland te vinden zijn. Een daarvan – Far de la Mola op het meest oostelijke punt van het eiland – is gratis toegankelijk voor kinderen, het lijkt te balanceren op de rand van een klif en biedt een weergaloos uitzicht over de oceaan. De routes zijn te verkrijgen via de website van het verkeersbureau www.formentera.es

Verschillende organisaties bieden georganiseerde activiteiten voor kinderen vanaf 4 jaar: denk aan kajakken, windsurfen, paardrijden, zeilen, suppen, fietstochten en zelfs georganiseerd van een klif springen. In de haven van La Savina vind je een zeilschool waar je kunt leren windsurfen, kajakken en zeilen en tal van andere watersporten.

De zee rondom Formentera is vrijwel altijd kalm, loopt geleidelijk af en is dus zeer geschikt voor kinderen. Het water is onvoorstelbaar blauw, te danken aan het ‘posidonia oceanica’ fenomeen – een haag van lange zeegrasplanten die het water filteren en het de mooie turquoise kleur geeft. Mooie stranden zijn onder meer Playa de ses Illetes in het westen, Playa de Llevante, Playa Migjorn en Cala Saona.

De zee rond het eiland is zo helder dat je er wel tot 50 meter diep kunt kijken. Er zijn verschillende duiklocaties waaronder het Don Pedro wrak op een diepte van zo’n 43 meter. Er zijn ook beginnerscursussen voor kinderen waaronder de PADI-Bubbelmaker vanaf acht jaar.

De hagedis is hét embleem en symbool van Formentera. Hagedissen spotten en fotograferen kan er uitstekend want ze zijn dol op de zon. De ‘Ibiza muurhagedis’ komt alleen op Formentera en Ibiza voor en zijn in verschillende kleuren te zien, waaronder prachtige groenblauwe en turquoise exemplaren, afhankelijk van de plek op het eiland.

Formentera maakt onderdeel uit van de Spaanse Balearen eilandengroep en ligt in de Middellandse Zee. Temperatuur tussen mei en oktober varieert van 22 tot 28 graden, dit maakt het tot een aangename najaarsvakantiebestemming. Ook de wintermaanden zijn aangenaam met gemiddeld 5 uur zon per dag

Het accommodatieaanbod omvat kleine en grote hotels, pensions, B & B’s, appartementen en veel vakantiewoningen. Om de vakantie helemaal in stijl van de natuur te houden, kunt u een plattelandshuisje huren van een particulier, variërend van eenvoudig tot zeer luxe. Alle accommodaties staan op deze Nederlandstalige website.

Gekko Beach Club is zeker een aanrader. Het is een hotel maar je kan hier ook eten. Of ga lunchen in een van de fijne strandtenten zoals TiburonJuan Y Andrea of El Ministre. Wel van te voren reserveren want deze tenten zitten altijd vol!

Je kan met de ferry gaan, maar heb je een vaarbewijs dan kan je een boot huren en zelf naar Formentera varen vanaf Ibiza. Een boot met een schipper huren kan natuurlijk ook en dat raad ik voor ik 1 dag zeker aan! Voordeel van een eigen boot is dat je naar de meest mooiste baaitjes kan varen en daarna kan aanmeren bij een lekkere lunchtent. Wij huurden een boot via Click and Boat. 

[ad_2]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.