Sat. Oct 1st, 2022

[ad_1]

IBIZA MET KINDEREN IS ALWAYS A GOOD IDEA! Het is mijn lievelingsbestemming! Ik ben er nu meer dan tien keer geweest en nog steeds ontdek ik weer nieuwe plekken. Het blijft een heerlijk eiland om naar toe te gaan. Ibiza is ook mét kinderen een perfect eiland om heen te gaan!

Prachtige stranden, heerlijke restaurantjes, fijne winkeltjes en van de chille vibe die er hangt, word je meteen relaxed. Je kan er natuurlijk heel goed feesten, maar wil je rust dan kan je dat ook zeker vinden. Ik ontdekte dat Ibiza ook super kindvriendelijk is en deel hierbij mijn favoriete adressen met jullie.

In januari 2020 is deze blog voor het laatst bijgewerkt, dus alle tips zijn up to date! Ga je in 2020 naar Ibiza? Print dan deze blog uit en geniet van alle kindvriendelijke hotspots! 

Ibiza met kinderen is echt een aanrader!

VERVOER OP IBIZA; AUTO HUREN IS EEN MUST 

De reistijd naar Ibiza is ideaal! Binnen 2 uur en een kwartier vliegen ben je er. Directe vluchten gaan vanaf Schiphol en Eindhoven en met een beetje mazzel heb je nog een goedkoop ticket ook (mijn retour was 99 euro!). KLM vliegt ook op Ibiza.

Eenmaal daar is het wel een must om een auto te huren, ook al is Ibiza een relatief klein eiland maar als je naar Ibiza met kinderen gaat is het fijn dat je niet van openbaar vervoer afhankelijk bent.

De beste ervaring had ik met een auto huren via Sunny Cars. Ze hebben auto’s in alle maten. Wat helemaal fijn is, is dat je een Express service hebt waardoor je super snel je auto hebt. Dat is chill met kinderen want je hebt geen zin om na een vlucht ook nog eens lang in een rij te gaan staan. Wij hadden deze service genomen en waren serieus een uur en een kwartier eerder bij ons huis dan vrienden die ergens anders een auto hadden gehuurd.

Via Sunny Cars regel je trouwens ook direct je kinderzitjes voor in de auto. Daarnaast zit een all-in-verzekering in de huurprijs.

SLAPEN OP IBIZA; HUIS HUREN OF IN EEN (APART)HOTEL

Het fijnst vind ik om een huis te huren. Op het stuk tussen Cala d’hort en Es Cubbels staan de mooiste huurhuizen die veelal uitkijken over de zee.

Veel Nederlanders wonen op Ibiza en verhuren er villa’s of appartementen. Als je naar Ibiza met kinderen gaat is het lekker je eigen huis te hebben zodat je kinderen hun eigen gang kunnen gaan.

Harrissa heeft de allermooiste huizen van het eiland maar helaas ook de duurste.
Ibiza Difirente, en Huis Huren Ibiza hebben ook hele goede en mooie huizen + appartementen. Voordeel is dat de websites en alle communicatie Nederlands is, wel zo makkelijk. Huizen zijn wel vaak alleen voor een hele week te boeken.

Ga je met kinderen naar Ibiza en wil je een huis huren, check dan ook even de site van The Big Parasol. Zij hebben maar één doel en dat is jouw gezin een onbezorgde en relaxte vakantie bezorgen in een fijn vakantiehuis. Op hun site kan je zoeken naar een kindvriendelijk vakantiehuis

Je krijgt de beste informatie met betrekking tot kindvriendelijkheid van locatie, accommodatie en omgeving. Zo kan je onder andere zien of het huis een hek om het zwembad heeft en andere belangrijke kindvriendelijke punten!

Ga je korter dan is een appartement, aparthotel of gewoon hotel ook fijn. Hotels zijn er op Ibiza in alle prijsklasse.

De prijzen in het hoogseizoen kunnen soms wel echt de pan uitstijgen.. dus kijk goed in welke maand je gaat.

 • Wij verbleven met kinderen in een appartement in Club Cala Azul. Erg kindvriendelijk en naast het grote zwembad was er ook een kinderbad.
 • Hotel Calador zijn wij ook geweest en heeft een soort appartementen in een hotel. Dus twee slaapkamers maar ook een keuken. Maar verder alle faciliteiten die een hotel ook heeft. Deze combi vond ik echt perfect. Vraag een kamer op de begane grond, die grenzen aan de tuin en je hebt ook je eigen terras.
 • Apartamentos Petunia zit naast Hotel Calador en is precies hetzelfde. Vrienden van ons verbleven daar en alles zag er ook super uit. 
 • Finca Toni is ook fijn, je hoeft er geen extra babybedje mee te nemen omdat zij die al hebben.
 • Ook Casa Munich en Hostal Parque hebben grote kamers die geschikt zijn voor de hele familie.
  Hostal Talamanca heeft kamers die direct op het strand uitkomen, ook leuk voor kinderen.
  CITYMOM.nl 6Ibiza with Kids :: CITYMOM.nl :: Cala Xunclar 2

KINDVRIENDELIJKE STRANDEN VAN IBIZA

Ibiza heeft fantastische stranden. Van super druk, tot afgelegen en klein en van kiezel tot zand en van groot lelijk tot pittoresk. Het leukste is zelf mooie strandjes ontdekken!

Bij de meeste stranden op Ibiza zijn ligbedden en parasols te huur voor €8 per dag. Niet alle strandjes zijn even kindvriendelijk, maar onderstaande stranden zijn wel perfect om je kinderen mee naar toe te nemen. 

Benirras

Dit is een heerlijk strand in het noorden. Vooral op zondag is het leuk als er getrommeld wordt tijdens de zonsondergang. Je kan er heerlijk lunchen bij Elements.

In Elements heb je ook een fijne winkel. Vaak heb je voor bij het strand leuke stalletjes waar ik tot nu toe mijn beste aankopen op het eiland heb gedaan qua kleding & sieraden.

Cala Vadella

neem bij restaurant Cana Sofia het 6 gangen tapas menu of een heerlijke burger bij de Vadella beach bar.

Cala d’Hort

is ook een fijn familiestrand. Je hebt hier een van de beste zonsondergangen en uitzicht op de magische rots van Ibiza; Es Vedra.

Aqua Blancas

Is ook een aanrader, vooral een strand waar veel inwoners van Ibiza komen. Het is er prachtig zandstrand met een lekker relaxed barretje op een rots waar je goedkoop, maar goed kan lunchen.

Cala Llenya

Prachtig strandje met een heldere en rustige zee en daarom perfect om met kinderen heen te gaan.

Playa Salinas

Bij de Jockey Club op Playa Salinas serveren ze het eten ook bij je strandbedje! Lekker makkelijk en relaxed als je met kinderen bent want die hebben niet altijd zin om stil te zitten en zo kunnen ze fijn in het zand spelen.

Cala Nova

Bij de beachclub van Atzaro op Cala Nova hebben ze een kidscorner compleet met een klein houten bootje, volgeladen met allerlei speelgoed voor jong en oud. 

Ook een aanrader is beachclub Aiyanna dat sinds 2019 open is en echt heel mooi is. Het strand wat er voor ligt is ontdiep en rustig, dus lekker om te zwemmen met kids. 

Playa Niu Blauw

Restaurant Pura Vida ligt aan deze beschutte baai. Het terras van Pura Vida ligt direct aan het strand. In mei en juni kun je er elke dinsdag en vrijdag uitgebreid lunchen met een live DJ die lekkere lounge muziek draait.

Je kind(eren) worden onderstussen vermaakt op het strand. Er wordt met ze geknutseld en spelletjes gedaan. Of ze kunnen genieten van hun kindermenu. 

Cala Comte

Het strand van Cala Comte vind ik een van de mooiste! Het water is echt helderder dan helder en het lijkt wel alsof je je op de Caribean waant! Het enige nadeel vond ik dat het wel een beetje druk is… Maar toch is het een aanrader om erheen te gaan.

We hebben daar heerlijke verse vis geluncht bij Ses Roques. Het ligt een beetje hoger waardoor je echt een waanzinnig uitzicht hebt. Dit is trouwens geen strandtent, maar een restaurant! Maar het eten is er top! Voor kinderen hebben ze een speciaal kindermenu.

Cala Pada

In tegenstelling tot Cala Compte is het hier lekker rustig. Je moet zeker even lunchen bij Ria’s Bar waar een heerlijke relaxede vibe hangt. Ze hebben op de kaart pannenkoeken voor kinderen staan en er is ook een speciale kindertafel!

Cala Gracioneta

Cala Gracioneta is een erg pittoresk strandje. Je kan er lekker lunchen bij El Chiringuito. Dit is een van mijn favo tenten om te lunchen op Ibiza.

Cala Bassa

Cala Bassa is een erg mooi strand. Ga lekker liggen en lunchen bij Beach Club Cala Bassa. Super groot, wel iets duurder maar een super service.

Cala Tarida Nord

Het strand van Cala Tarida Nord is fijn & groot. Cotton Beach Club ligt daar en is erg mooi. Aanrader om hier lekker te lunchen of dineren.

Port d’Es Torrent

Bij Deeva Sunset Beach Site in Port d’Es Torrent zijn wij toevallig de laatste avond terecht gekomen (iets met kaart lezen vs tomtom en een afslag gemist), maar waren er zeker nog een keer terug gekomen als we deze spot eerder hadden ontdekt.

De ideale familieplek, midden op het strand met een aantal bomen waar de kinderen in kunnen spelen, het terras ziet er prettig uit, heerlijke cocktails, super sunset, goed eten tegen normale prijzen (ook wel eens fijn op Ibiza) live caribean band, ik kan nog wel even doorgaan….

Cala Salada

Cala Salada is een heerlijk rustig strandje net iets ten noorden van San Antonio. Super mooie turquoise zee en een leuk, simpel restaurantje met mega lekkere visgerechten. Niet hip and happening, maar laid back and relax en veel locals. Voor families een aanrader.

Cala Carbo

Mijn favoriet is het strandje van Cala Carbo waar het niet zo druk is, super mooi en je heerlijke vis kan eten in het restaurantje daar dat heet Balneario. Voor mij een op en top Ibiza gevoel.

Sa Caletta 

Een prachtige rustige baai, omgeven door rotsen, niet normaal mooi. Ze hebben geen ligbedjes, dus neem genoeg handdoeken mee. Boven kan je eten bij restaurant Sa Caletta, met prachtig uitzicht en heerlijke verse vis. 

Cala Estanyol

De naam van strandtent Cala Bonita verklapt het al, het is hier nogal… bonita! Pal op het afgezonderde Cala Estanyol, net buiten Ibiza-stad. Hier krijg je dat ultieme Ibiza-gevoel! Kinderen spelen op het strand terwijl jij vanaf de houten veranda of comfi loungebanken een heerlijk koel wijntje drinkt of geniet van een lekkere lunch.

Ze hebben ook een kindermenu. Het bord pasta bolognese is zo groot dat er wel 2 kinderen van kunnen eten. Je kan hier ook strandbedjes huren, perfect om na de lunch op uit te buiken! 

Santa Eularia

Persoonlijk vind ik het plaatsje Santa Eularia en het bijbehorende strand niet mooi, maar strandtent Chiringuito Blue is wel super kindvriendelijk en leuk, dus het vermelden waard! Van 13.00 – 18.00 hebben ze op het strand een kidscorner met nanny.

Zelf even relaxen kan hier! Het eten is er heerlijk, dus ga er, naast op het strand liggen, ook zeker even lunchen. Ze hebben kinderstoelen, een kindermenu en een verschoontafel op de wc.

Cala des Moltons

Het is niet 1,2,3, te vinden maar dat heeft ook wel z’n charme. Ben je met de auto, parkeer dan aan het grootste toeristenstrand van de haven van San Miguel. Volg de wit-turquoise bordjes en wandel zo de berg af. Na tien minuutjes waan je jezelf in een volledig andere wereld!

Een heerlijk plekje, met helder water, kleine vissershutjes en het schattige eethuisje “Utopia” waar je lekker kan lunchen of alleen op de bedjes van kan liggen en de lunch op je bedje kan eten. 

Cala Bonita 

Een plek die ik pas in de zomer van 2019 heb ontdekt, maar er meteen drie keer heen ben gegaan, zo fijn is het er! De gelijknamige strandtent Cala Bonita die er zit, is een super fijne spot. Je kan er heerlijk lunchen en bedjes huren.

Terwijl wij aan het lunchen waren, speelde onze kinderen op het strand. Als je aan de zijkant zit heb je goed zicht op het strand. Ze hebben ook kinderstoelen. Het strand is niet groot, maar ook in het hoogseizoen was het er niet te druk. Waarschijnlijk omdat het nog niet super ontdekt is, dus vertel deze plek niet door! 

Es Pou de Lleo 

Nog zo’n plek om geheim te houden, dit prachtige strandje, waar toen wij er in het hoogseizoen waren, zelfs alleen maar locals waren. Het heeft maar een paar ligbedden, dus zorg dat je vroeg bent. Erbij zit een tentje waar je koffie in de ochtend kan halen, en daarna heerlijk kan lunchen. Echt een plek met een fijne ongerepte Ibiza vibe. 

Een goede website om lekkere strandjes te zoeken is Ibiza Spotlight. 

IBIZA :: CITYMOM.nl 10

TO DO DINGEN VOOR KINDEREN OP IBIZA

Mocht je een keer wat anders willen dan het strand dan zijn er op Ibiza nog een paar dingen die je kinderen vast leuk zullen vinden.

 • Zoals het Aquarium Cap Blanca. Het aquarium is niet zoals de doorsnee aquaria, omdat het namelijk een deel is van de Middellandse zee van Ibiza.
 • Als je denkt dat je alles hebt gezien op Ibiza, dan vergis je je. Je kan Ibiza ontdekken tijdens een safaritocht via Ibiza Jeep Safari door de wildere landschappen van het eiland. Tijdens de safari kom je voorbij en stop je bij de meest indrukwekkende geheime plekken en stranden van Ibiza. Tijdens de wilde jeeptocht krijg je meer informatie van de meertalige gidsen over de geschiedenis en de fauna en flora van Ibiza. Met kinderen is het een aanrader de korte Jeepsafari te doen.
 • Acrobosc Ibiza  in een fantastisch avonturenbos waar jong en oud kunnen genieten van een avontuurlijke en sportieve dag. Je legt een parcours af, dat bestaat onder andere uit op touw lopen en van kabels afglijden. Fun & adrenaline dus!
 • Je moet er van houden maar zijn glijbanen jouw ding, dat is er waterpark Aguamar, gelegen naast het strand van Playa d’en Bossa, een plek bij uitstek voor een hele dag waterplezier. Doe je het liever wat rustiger aan? Dan kan je in de relaxzones en zwembaden even afkoelen en genieten van de stralende zon. Voor de kinderen is er ook nog een speeltuin waar ze ook even uit het water kunnen spelen.
 • Bij Go karts Santa Eulalia zijn er heel erg snelle karts voor volwassenen tot tragere kinderkarts beschikbaar voor een middagje racen.

alle tips voor ibiza met kinderen

DAG NAAR FORMENTERA MET DE BOOT!

Een dagje met de boot naar Formentera is een goed idee! Ze verhuren er fietsen met kinderzitjes direct in de haven waar je aankomt. Vanaf La Savina kun je een aantal fiets routes nemen, bijvoorbeeld langs de zoutvlakten. Een erg leuk idee vonden wij, maar de uitvoering viel wat zwaar. Houd rekening met wegen met behoorlijk hoogte verschil (omlaag erg prettig, maar omhoog iets minder) in combinatie met 28 graden.

Uiteindelijk hebben we een tocht gemaakt naar Gekko Beach Club (AANRADER) waar we zo lekker zaten dat we besloten het qua fietsen daarbij te laten. Wel weer eens leuk om een totaal “ander” dagje tussendoor te hebben en de kids vonden het geweldig (boot – fiets – strand). Zijn je kinderen wat ouder dan kan je ook een scooter huren. Of neem gewoon een taxi en ga lunchen in een van de fijne strandtenten zoals TiburonJuan Y Andrea of El Ministre. 

Heb je een vaarbewijs dan kan je ook een boot huren en zelf naar Formentera varen. Een boot met een schipper huren kan natuurlijk ook. Formentera heeft een van de mooiste stranden van Europa met kristal helder water, dus het is zeker de moeite dit een dag te doen! Wij huurden een boot via Click and Boat. 

SHOPPEN OP IBIZA 

Op Ibiza kan je te gek winkelen. In Ibiza stad bijvoorbeeld bij winkels als IbzCode, Ibiza Republic en Ibiza Bagus. En buiten Ibiza bij Sluiz. Maar de echte leuke winkeltjes vind je bij de strandtenten zelf. Goede shops voor de echte Ibiza looks en Bohemian Style zijn te vinden bij El Chiringuito, Jockey Club en Elements. Denk aan bikinis, lekkere luchtige shirtjes en strandjurkjes, leren tassen, zonnebrillen en mooie handgemaakte sieraden.

Voor de ultieme Ibiza vibe bezoek je een markt. Ik bezocht de markt bij Cala Llenya in San Carlos, een aanrader! Deze vintage markt die elke zondag wordt gehouden trekt veel locals die hier samen komen om te winkelen, eten, drinken en dansen, want vanaf 14.00 uur klinkt er live muziek. Een andere bekende hippie markt is Las Dalias ook bij San Carlos. Open op woensdag en zaterdag. Alleen wel erg toeristisch…

markt bij Cala Llenya in San Carlos // CITYMOM.nl

Vintagemarkt in San Carlos

En mocht je iets essentieels vergeten zijn van huis voor je kind dat kan je in Ibiza stad terecht bij Moms & Babies waar dingen kan kopen zoals Dr.Browns bottles, Aden&Anais swaddles, innovatieve producten en vakantie accessoires.

Een andere favorieten winkel van mij is 1 Love, 2 Hugs, 3 Kisses in Jesus. Ze verkopen hier enorm leuke kinderkleding, maar ook fijne accessoires voor jezelf zoals hoeden, zonnebrillen en sieraden.

alle tips voor ibiza met kinderen

BIJZONDERE PLEKKEN OM MET KINDEREN TE ETEN

Atzaro

Atzaro is een prachtig vijf sterren hotel met spa in het binnenland. De duurste kamer kost in het hoogseizoen €820… Slik…  Maar je kan van dit mooie hotel genieten door, zoals wij hebben gedaan, te lunchen. Een 3 gangen menu heb je voor €25. Voor Bobbi was er een kinderstoel en kindermenu. En ook wel eens fijn ipv ijs als toetje voor de kinderen ahdden ze lekker vers fruit.

Een andere manier om van dit hotel te genieten is om €60 te betalen en voor dit geld mag je de hele dag aan het zwembad liggen, gebruik maken van de spa faciliteiten en krijg je een lunch. Dit is alleen wat minder geschikt als je jonge kinderen bij je hebt want iedereen ligt daar rustig te ‘loungen’ bij het zwembad dus het gegil of geren van jonger kids is dan wat minder geschikt. Maar zoals ik al zei, lunchen is een echte aanrader!

Los Enamorados

Een super leuk restaurant (+hotel) in het noorden van Ibiza – Portinax – het ligt aan een mooi en rustig baaitje. Het hotel zelf is adults-only, maar dit geldt gelukkig niet voor het restaurant. De kaart is een mengelmoes van Spaans en Zuid Amerikaanse gerechten.

Het heeft een groot terras waar de kids een beetje konden rondrennen en na het eten neem je de trap omlaag en heb je een (relatief) rustig strandje tot je beschikking. Hele goede vibe en mega lekker eten.

La Paloma 

zit in het binnenland in San Lorenzo is een echte aanrader. Alles is vers gemaakt met biologisch producten van het eiland. De foccacia is denk ik de lekkerste die ik ooit geproefd heb! Maar alles was lekker! Wij waren met vijf personen en deelde alle gerechten waardoor we van al het lekkers konden proeven.

Het restaurant is gelegen in een prachtige tuin maar de kinderen lekker kunnen rondrennen en schommelen. De kinderen kregen een kleurplaat en kleurtjes. Overdag kan je er lunchen en s’avonds kan je er ook eten en is alles verlicht door kaarsen. Bijzonder!

Diverse restaurantjes in Santa Getrudis 

Santa Gertrudis is een favoriet plaatsje van mij. Sowieso leuk om in de avond lekker door heen te struinen, drankje drinken op het plein, kids een ijsje eten, wat winkeltjes (zoals Es Cucons) checken. Maar ga er ook beslist eten!

Bijvoorbeeld bij restaurant Macauw. Als het donker wordt en alle lichtjes aan gaan is het zo gezellig in deze tuin! Er is ook een speciale kidscorner waar de kinderen lekker kunnen spelen en kleuren met de oppas. Aanrader! 

Is het wat minder weer en wil je binnen eten, dan raad ik de Chickeria aan. Lekkere kip, maar ook ander lekker vlees. 

Musetta is perfect om een koffie te drinken met wat lekkers erbij of te lunchen op het terras. Aan de overkant van de straat zit een speeltuin met een hek erom heen. Dus je kids kunnen zich daar vermaken! Binnen hebben ze een verschoontafel op de wc en zijn er ook kinderstoelen. 

El Chiringuito

Een van mijn favoriete plek om te lunchen op het strand is El Chiringuito. Hier ga ik altijd wel een keer heen. Vergeet niet een Italian Buratta te eten, heerlijk!

Tijdens de zomer zijn er iedere dag ook activiteiten voor kinderen en worden ze vermaakt. Zodat je ook even tijd hebt om met manlief te zijn of bij te kletsen met vrienden. Het strand zelf – Es Cavallet – is wat minder om te liggen omdat er veel zeewier in de zee ligt, dus dat raad ik niet aan.

Babylon Beach Bar

Bij Babylon Beach Bar is alles biologisch en lokaal geproduceerd, tevens erg kindvriendelijk om te lunchen maar minder kindvriendelijk om te liggen, dus beste om er alleen voor lunch heen te gaan. Er is ook een kinderhoek.

Experimental Beach 

Een van mijn favoriete plekken om de zonsondergang te zien op Ibiza is Experimental Beach. Nippend aan een cocktail is het uitzicht over natuurreservaat Ses Salinas heel indrukwekkend. Je kan er niet echt zwemmen maar zit wel met je voetjes in het zand. Er zijn kinderstoelen aanwezig en naast goed borrelen kan je hier ook lekker eten. Check meteen hun leuke winkeltje als je er toch bent.

The Giri Cafe 

De eigenaresse van The Giri Cafe heeft smaak, heel veel smaak. Ze begon met de Giri Residence, een prachtig Boutique Hotel. Vooral voor de ‘Happy Few’ want niet heel betaalbaar. Maar met de Giri Cafe kunnen we er toch een beetje van genieten want dit cafe is in dezelfde stijl ingericht. En het is echt prachtig!

Daarnaast waren ze ook nog eens extreem vriendelijk. Voor Bobbi werden de tafels opzij geschoven om een kinderstoel neer te kunnen zetten en bleven ze vriendelijk ookal was Bobbi een beetje aan het piepen omdat het bedtijd was. “no worries, I have two kids on my own’ zei de eigenaresse lachend en iedereen gaf Bobbi een aai over haar bol ook al liep ze in de weg.. Het eten was heerlijk en ze hebben een speciaal kindermenu. Een must go en naast lekker eten deed ik er ook nog eens veel inspiratie voor huis en tuin op!

Pikes Hotel

Ibiza Rocks House: Slaap je er niet, ga dan op zondag naar het Ibiza Rocks House at Pikes hotel voor de ‘Sunday Roast’. Tussen 3 en 7 uur wordt je kleine rocker vermaakt met schmink & spel terwijl jij aan de cava nipt.

Patchwork 

een super(!) rooftop restaurant met (mega lekkere) Libanese keuken en een super sunset. Uitzicht over de oude stad, een heel gezellig interieur, werkelijk een waanzinnige plek. Ook erg leuk met (iets oudere kinderen), ze hebben een uitgebreide virgin cocktailkaart.

Onze kinderen waren misschien net iets te jong om mee naartoe te nemen, maar de bediening ging wel heel erg leuk met ze om. Zeker de moeite waard en als je zorgt dat je om 19 uur een tafel hebt gereserveerd is dit ook met jonkies goed te doen. Ouders willen ten slotte ook wat, en dat krijg je zeker met dit restaurant.

La Huerta 

La Huerta is zeker leuk om de kids mee naar toe te nemen. Dit is een biologische foodmarket bij Agroturismo Can Jaume, midden tussen de boomgaarden. Iedere zaterdag van 18.00 – 24.00 kan je hier lekker eten en luisteren naar live muziek onder de sterren. Ze hebben een grote kidshoek met speelgoed, dus je kids vermaken zich zeker.

Catering van Bobby’s Table 

Wat ook een hele fijn tip is, is Bobby’s Table! Je kan hiervoor namelijk heerlijk in je eigen huis blijven terwijl Bobby een heerlijke lunch of diner bij jou thuis komt klaar maken. Alles is biologisch en vegetarisch met uiteraard producten van het eiland zelf.

Het was echt mega lekker, en ook heel veel, waardoor we twee dagen zelf niet hoefden te koken, wat een luxe! Wat wij hebben gedaan is de kinderen op bed gelegd en daarna lekker van Bobby haar eten genoten. Bobbi dekt de tafel ook mooi en gezellig! Heb je toch een beetje een uiteten gevoel zonder dat je een oppas nodig hebt!

CITYMOM.nl 4IBIZA :: CITYMOM.nl 8

Een aanrader is om de website White Ibiza te checken waar ze een speciale kinderkalender hebben en je kan zien wat er wanneer voor kids plaats vindt op het eiland.

IBIZA ZONDER KIDS 

Ok, dit is een blog over kindvriendelijk Ibiza, maar ik kan ook begrijpen dat misschien ook een keer op stap wil zonder kids en met man en/of vrienden. Een Nederlandse oppas regel je via Love For Little Me wel zo makkelijk als de kinderen begrijpen wat de oppas zegt!

De beste plek om uit te gaan vind ik zelf club Cova Santa. Ik heb hier echt een van mijn beste uitgaansavonden ooit beleefd. 

Wil je vroeg dansen, ga dan naar het Ushuaia Beach Hotel waar je van 17.00 tot 24.00 kan feesten. Zo lig je niet te laat in je bed en kan je weer fris opstaan als je koters om 07.00 je wakker maken..! Check wel even welke avond je gaat, het kan er ook volstaan met hele platte Engelsen…  

Diner a deux is natuurlijk ook een goed idee, ga romantische dineren bij Sa Capella in een oud klooster, in de binnentuin bij La Brasa, op de patio van La Luna Nell’Orto, onder de trappen van de oude stad bij La Bodega in de oude stad zelf op het terras van La Oliva, hip bij BamBuddha Grove of Km5 in Arabische sferen bij El Ayoun of op de rotsen met uitzicht over zee bij Amante. De Cotton Lounge Club in Ibiza stad is ook echt een hele mooie plek! Lekker cocktails en sushi o.a. Al deze restaurants zijn super en echte aanraders maar niet zo kindvriendelijk dus beste om hier zonder kinderen heen te gaan.

Ik hoop dat ik jullie met deze blog heb kunnen overtuigen van hoe geweldig Ibiza is, ook met kinderen! Ik ben mijn volgende trip erheen alweer aan het plannen..

MEER VAKANTIE TIPS? CHECK AL MIJN REISBLOGS!

VOLG CITYMOM OOK OP INSTAGRAM.

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

IF YOU LIKE IT? PIN IT! [ad_2]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.