Wed. Sep 28th, 2022

[ad_1]

Gebruik niet alleen jij, maar je kind ook jouw telefoon vaak en is je batterij daardoor vaak snel op? Gelukkig zijn er verschillende manieren om langer van je accuduur te kunnen genieten. Wij geven je 5 tips om de accu van je smartphone langer te gebruiken zodat de hele familie er langer plezier van kan hebben!

Behalve het besparen van je accu is het ook belangrijk dat je het toestel zelf beschermt tegen stoten en vallen. Ook dergelijke ongelukjes kunnen er namelijk voor zorgen dat je telefoon slechter gaat werken. In dat kader vind je bij hoesjesdirect.nl onder andere vele Apple hoesjes, die jouw telefoon optimaal beschermen. Zeker in combinatie met de volgende tips zul jij superlang van je smartphone kunnen genieten

De energiebesparende modus aanzetten

De meest vanzelfsprekende oplossing om de accu van je smartphone langer te gebruiken, is het aanzetten van de energiebesparende modus. Android-toestellen gaan automatisch in deze modus zodra het batterijniveau onder een bepaald percentage komt. Deze energiebesparingsmodus zorgt ervoor dat bepaalde apps je locatie niet meer kunnen tracken en sommige notificaties later binnenkomen.

Als je wilt dat je smartphone sowieso langer blijft leven, kun je deze modus ook handmatig instellen. Om dit te doen, veeg je van de bovenkant naar beneden en tik je op “Batterijbesparing”.

Donkere modus van apps inschakelen

Tegenwoordig heeft een groot aantal bekende en veelgebruikte apps de optie om een donkere modus in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat de applicatie merkbaar donkerder wordt en een compleet andere stijl krijgt. Op deze manier wordt er batterij bespaard door minder van de individuele pixels waaruit je scherm bestaat te vragen. Hoe je deze modus inschakelt, verschilt per applicatie.

Trillingen bij notificaties uitschakelen

Het is natuurlijk onwijs handig dat je telefoon kan trillen zodra er een notificatie binnenkomt, maar vaak trekken deze trillingen de accu van je smartphone sneller leeg. 

Om de accu minder te belasten, kun je de trillingen dus uitschakelen. Dit doe je via de Instellingen van je smartphone. Ga hiervoor eerst naar “Instellingen” en vervolgens naar “Geluid”. Hier kun je de optie voor vibraties naar jouw eigen voorkeur veranderen en dus ook uitzetten.

Je locatievoorzieningen controleren

Iets wat weinig mensen weten, is dat locatievoorzieningen ook een redelijk deel van je smartphone’s batterij leegtrekken. Om dit in het algemeen uit te schakelen, kun je wederom naar beneden swipen en de optie “Locatie” uitzetten. 

Je kunt dit echter ook alleen voor specifieke applicaties uitschakelen. Hiervoor dien je opnieuw naar de Instellingen van je smartphone te navigeren en ga je vervolgens naar “Beveiliging & Schermvergrendeling”. Vanuit dit menu kom je via “Privacy” op de optie “Locatie” die je vervolgens per applicatie aan kunt aanpassen.

Het batterijgebruik van apps in de gaten houden

Er zijn op iedere smartphone ongetwijfeld applicaties die meer batterij gebruiken dan andere apps. Om dit te controleren ga je wederom naar de Instellingen van je smartphone en navigeer je vervolgens naar het tabje “Batterij”. Hier kun je zien welke applicaties het meeste verbruiken en zodra deze een bepaald limiet overschrijden, krijg je de optie om het batterijgebruik te optimaliseren.

[ad_2]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.