Sat. Oct 1st, 2022

Rusland als een efficiënte energy providers netherlands en schone wereldwijde energieleverancier

Rusland heeft een enorm potentieel om zowel een efficiënte als schone wereldwijde energieleverancier te zijn. Hoewel Rusland een wereldwijd imago heeft als olie- en gasleverancier, is het “tij aan het keren” nu initiatieven en strategieën voor schone energie leiden tot investeringsmogelijkheden en een New Energy Russia.

Waarom zou Rusland geïnteresseerd moeten zijn in efficiënte en schone energie en wat zijn de voordelen?

Rusland is een van de grootste energieleveranciers ter wereld en ook een van de meest inefficiënte energieverbruikers en -producenten ter wereld. Het verhogen van de efficiëntie zal leiden tot kostenbesparingen die vervolgens kunnen worden gekanaliseerd in schone en alternatieve energieprojecten om een ​​nieuw en groeiend marktaandeel op de wereldwijde energiemarkt te veroveren.

De wereldwijde vraag naar alternatieve en schone energie groeit elk jaar en Rusland heeft een kans om op deze vraag in te spelen met een land vol mogelijkheden om niet alleen in eigen land, maar wereldwijd schone energie te leveren. Om dit te doen, moeten Russische bedrijven en de Russische regering de ontspannen en kortzichtige visie omkeren dat Rusland voor altijd zal leven en bloeien van de verkoop van olie, gas en steenkool.

Rusland kan ook profiteren van positieve PR als een betrouwbare, efficiënte en ook schone energieleverancier die goed gepositioneerd is voor het leven na olie.

Implementatiestrategieën voor schone energie in Rusland

Kennis- en technologie-uitwisseling – Dit kan wetenschappers, ingenieurs, bedrijven en overheden zijn die informatie delen en samenwerken om nieuwe energieoplossingen en -technologie te creëren. Aangezien de Russische regering een sleutelrol speelt op het gebied van Russische energie, is hun steun de sleutel tot groei in de markt.

Financiering van projecten, bedrijven en onderzoek – Kapitaal op lange termijn en financiering voor alternatieve energieprojecten en bedrijven is een grote noodzaak, aangezien nieuwe energieprojecten grote investeringen vooraf kunnen vergen. Nogmaals, de Russische regering zal cruciaal zijn voor deze strategie, aangezien zij een groot deel van de Russische energiemarkt in handen heeft.

Bewustwording en acceptatie van het publiek, inclusief subsidies en fiscale prikkels – De gemiddelde Russische persoon, net als de gemiddelde Russische onderneming en overheidsfunctionaris, is op zijn best onverschillig voor het implementeren van oplossingen voor schone energie. De beste manier om deze perceptie te veranderen, is een PR-campagne gericht op het creëren van bewustzijn en een oproep tot actie voor burgers en bedrijven om oplossingen voor schone energie te implementeren. De Russische regering zou investeerders ook subsidies en fiscale prikkels kunnen bieden om de groei van nieuwe bedrijven, technologie en de productie van schone energie in Rusland te bevorderen.

Juridische herstructurering – Het herwerken en herschrijven van wetten in Rusland ter ondersteuning van initiatieven op het gebied van schone energie is essentieel om de energiemarkt te openen voor groei in oplossingen voor schone energie.

Opties voor alternatieve energie

Biobrandstof – Omdat Rusland een grote en groeiende houtindustrie heeft, kunnen bedrijven houtafval verwerken als biobrandstof. Rusland kan ook tarwe, rogge en maïs exploiteren en zijn grote landvoorraden gebruiken om biobrandstof te leveren. De vraag naar biobrandstoffen groeit en de prijs maakt het concurrerend met minder schone alternatieven zoals dieselolie. Het Russische Biotechnology Corp is van mening dat Rusland in staat is om bijna 40 miljoen ton biobrandstof per jaar te exporteren, met tot 7 miljoen ton na de verwerking van Russisch hout.

Wind – De kustgebieden van Rusland, zoals Sochi, bieden voldoende ruimte voor grote windparken. Greta Energy of Canada heeft een ambitieus programma om windparken te ontwikkelen in meerdere regio’s van Rusland met een verwachte capaciteit van 394 MW.

Geothermie – Dit is een gebied waar Rusland al succesvolle projecten heeft geïmplementeerd en de meeste ontwikkeling heeft doorgemaakt. Er is een enorm potentieel in Kamtsjatka en de Koerilen-eilanden voor geothermische projecten. In de noordelijke Kaukasus en het Russische Verre Oosten wordt geothermische energie gebruikt voor verwarming en elektriciteitsproductie.

Water – Onaangeboorde Siberische rivieren kunnen worden gebruikt voor waterkrachtcentrales en getijdenprojecten langs de Pacifische kust kunnen dit een heel natuurlijke ontwikkeling maken voor bedrijven zoals RusHydro. RusHydro is zelfs het grootste waterbedrijf van Rusland en het op één na grootste ter wereld. Ze gebruiken ook hernieuwbare energiebronnen zoals waterstromen, wind, getijdenenergie en geothermische energie om een ​​totale capaciteit van meer dan 25.000 MW te genereren.

Zonne-energie – Hoewel velen dit niet als een haalbare optie voor Rusland beschouwen, overweeg dan Rusnano, die momenteel investeert in de productie van hoogrenderende zonne-energiecentrales in Rusland. Ook hoopt het Russische bedrijf Nitol zijn productie van siliciumwafers op te voeren tot een capaciteit van 60 MW. Rusland is het grootste land ter wereld en heeft voldoende grond voor zonne-energieopwekking en productiefaciliteiten.

Nanotechnologie – De weddenschap van het Kremlin voor de toekomst van Russische energie ligt bij nanotechnologie en de Russische regering heeft miljarden dollars geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze sector. “Nanotechnologie zal de (basis) zijn voor alle industrieën in een door wetenschap aangedreven economie”, zegt Mikhail Kovalchuk, directeur van het Kurchatov-instituut in Moskou. “Nanotechnologie zal de drijvende kracht van de Russische economie zijn – als het de erfenis van het recente verleden kan overwinnen.”

Efficiëntiestrategieën

Efficiëntie van oliebronnen en raffinaderijen – Rusland kan niet alleen efficiënter worden met dit dure proces, maar het kan ook de toegevoegde energie aan de markten verkopen en gelijke tred houden met de steeds toenemende wereldwijde vraag naar olie en gas. Nieuwe technologieën, boortechnieken en apparatuur kunnen de efficiëntie verbeteren, maar vereisen meestal grote kapitaalinvesteringen.

Aardgas en de daaruit voortvloeiende efficiëntie van de distributie – Aangezien gas over honderden kilometers wordt vervoerd, gaat veel ervan verloren tijdens het transport. Ook hier is een grote investering vooraf vereist.

Verbetering van huishoudelijke verwarming en elektriciteitstransmissie – Rusland heeft een van de grootste energie-intensiteitsclassificaties ter wereld, en 2 keer meer dan de VS. Deze inefficiëntie kan de economische groei beïnvloeden en is deels te wijten aan de barre klimaten die in veel delen van Rusland worden ervaren. De besparingen kunnen worden gebruikt om alternatieve energieprogramma’s te financieren of om de efficiëntie van binnenlandse hulpbronnen verder te vergroten. Zo verliest de Russische warmteproductie de helft van de beschikbare energie tijdens het creatie- en transportproces.

Programma en stimulansen voor energie-efficiënte consumenten – PR, fiscale stimulansen en de beschikbaarheid van energie-efficiënte producten en technologieën kunnen Russische consumenten ertoe aanzetten om meer energiebewust te worden. Dit kan de geleidelijke stijging van de binnenlandse energieprijzen compenseren.

Belemmeringen

Energie-efficiëntie – Momenteel genieten de Russen van kunstmatig geprijsde energie die ver onder het niveau van de wereldmarktprijzen ligt en de kosten worden gesubsidieerd door de Russische regering. Inefficiënte infrastructuur zoals centrale verwarming voor de meerderheid van de Russische bevolking bemoeilijkt ook het probleem van het creëren van een efficiëntere binnenlandse energieproductie

Alternatieve energie – Gebrek aan publieke steun en een ontspannen kortetermijnvisie van Russische regeringsfunctionarissen en Russische energiebedrijven met betrekking tot het gebruik van energie en natuurlijke hulpbronnen. Aangezien een krachtig openbaar beleid van de Russische regering vereist is om ingrijpende wijzigingen in wetgeving, investeringen, belastingen en overheidssteun door te voeren, zou alternatieve energie in Rusland een zeer langzaam groeipad kunnen volgen.

Vooruitzichten voor beleggers
Met uitzondering van enkele bedrijven zoals RusHydro en Rusnano, kan de Russische alternatieve energiemarkt zeker in een pril stadium worden overwogen. De groei van Rusland als een efficiënte en schone wereldwijde energieleverancier zal investeerders vrijwel zeker een schat aan kansen bieden.

Wat vindt u van de toekomst van Rusland als een efficiënte en schone wereldwijde energieleverancier? Stuur ons uw opmerkingen.

Brian Schweitzer – RusKey Bizo

RusKey Biz is uw sleutel tot de Russische zakelijke markt. Functies omvatten:

  • Russische bedrijvengids – door mensen bewerkte, zoekmachinevriendelijke bedrijvengids voor bedrijven op de Russische markt.
  • De beste verzameling van het laatste Russische zakelijke nieuws en tentoonstellingen met RSS-feeds voor geselecteerde categorieën
  • Russische zakelijke artikelen, de nieuwste roebelwisselkoersen en het RusKey Biz-blog

Elektriciteit vormt een groot deel van uw jaarlijkse uitgaven, dus u wilt zo veel mogelijk besparen op elektriciteit om het geld dat u op zak heeft te verminderen. Afgezien van de gebruikelijke “vervang uw gloeilampen” en “haal uw apparaten uit het stopcontact wanneer u ze niet gebruikt”, zijn er nog andere, efficiëntere manieren waarop u thuis energie kunt besparen en het bedrag dat u uw energieleverancier elke maand geeft, kunt verlagen.

Huur een energiebesparingsmanager in

Als u het zich kunt veroorloven, huur dan een energiebesparingsmanager in die uw huis kan inspecteren en u advies kan geven over hoe u thuis energie kunt besparen en uw uitgaven kunt verlagen. Het kan zijn dat u in eerste instantie veel geld moet uitgeven, maar de tips en adviezen die u van een professional kunt krijgen, zullen u op de lange termijn meer geld besparen.

Leer hoe u uw energierekening kunt lezen

Dit zal niet direct uw energierekening verlagen, maar als u uw energierekening weet af te lezen, weet u ook of u nog genoeg ruimte heeft om meer energie te gebruiken of dat u uw energieverbruik moet verminderen en in welke mate. Enkele van de termen die u moet leren zijn kwh, wat staat voor kilowattuur, therms (de eenheid die wordt gebruikt om aardgas te meten) en het tarief voor kilowattuur. U leest uw energierekening zodat u weet te beheren hoeveel u gebruikt en hoeveel u uitgeeft, dus neem het niet als vanzelfsprekend aan.

Verbruik zo min mogelijk energie

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar het bedrag dat u elke maand aan elektriciteit uitgeeft, is direct gerelateerd aan de hoeveelheid energie die u in die periode verbruikt. Als u minder geld wilt betalen aan uw energieleverancier, kunt u het beste minder energie gebruiken. Geloof het of niet, u kunt tonnen geld besparen door te leren hoe u energie kunt besparen in de keuken, de woonkamer en de slaapkamer.

Overstappen naar een andere energieleverancier

Tot slot, als u denkt dat u meer geld aan uw huidige leverancier betaalt dan u zou moeten, is het misschien tijd voor u om op zoek te gaan naar een nieuwe energieleverancier. Afhankelijk van waar u woont, kunnen er in uw omgeving tientallen andere energieleveranciers zijn die u goedkoper gas en elektriciteit kunnen leveren. Geloof het of niet, maar door deze eenvoudige stap kunt u uw energierekening tot vijftig procent verlagen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.