Tue. Dec 6th, 2022

[ad_1]

Statcation-15-TIPS-www.citymom.nl_

Om een vakantie gevoel te creëren hoef je niet ver te reizen. Dat kan ook gewoon lekker thuis! Want met schoolgaande kinderen die zes weken zomervakantie hebben, ben je waarschijnlijk niet zes weken met vakantie. En wellicht was je door Coronoa sowieso van plan thuis te blijven. Hoe je er thuis een echte vakantie van maakt, lees je in deze blog met alle tips voor een perfecte ‘staycation’!

1 CREEËR VOORPRET

Voorpret is misschien wel een een van de leukste dingen aan het hele vakantiegebeuren, ook als je de buitenlandse voorpret moet inruilen voor je eigen huis. Bedenk dus hoe je voorpret met je je gezin kan creëren?

Vraag hun bijvoorbeeld allemaal een lijstje te maken met 5 activiteiten die ze willen doen zoals een pyjama-dag, of een kinderen-zijn-de-baas-dag. Als het maar iets anders is dan normaal!

2. ZORG VOOR EEN STAPEL VERSE BOEKEN & TIJDSCHRIFTEN

Net als dat je met vakantie gaat, zorg je voor een stapel ‘verse’ boeken en tijdschriften. Dus ga naar de bieb laat je kinderen een stapel uitkiezen en koop voor jezelf een extra grote stapel tijdschriften die je deze week kan lezen.

3. EET VEEL FRUIT EN EET JE FAVO BUITENLANDSE GERECHT

Tijdens je vakantie eet je vaak veel fruit. Zorg dat je daarom lekker veel verschillende soorten vers fruit in huis haalt zoals watermeloen, mango, blauwe bessen en aardbeien en maak iedere ochtend een fruit salade en voor s’middags eigen fruitijsjes of fruit pizza! 

Of kook iedere avond je lievelings gerecht uit je vakantieland zoals Mexicaanse taco’s, Amerikaanse Hamburger of Italiaanse pasta. Of BBQ deze week extra vaak, geeft ook altijd een heerlijk vakantiegevoel.

4. EET BUITEN DE DEUR

Tijdens een vakantie kook je zo min mogelijk, probeer dat deze week dus ook te doen. Ga lekker naar restaurantjes in je eigen stad die je al lang op je to-go lijstje had staan.

5. ONTDEK EEN NIEUW NEDERLANDS STRAND

Ontdek een nieuw Nederlands strand, bijvoorbeeld Bries in Noordwijk. Er is vast wel een strand in Nederland of strandtent waar je nog niet bent geweest. Pak alle strandspullen en ga daar een dag heerlijk zitten. Krijg je gegarandeerd een  vakantiegevoel van!

6. PLAN NIKS

Plan deze week zo min mogelijk, leef met de dag! Net zoals je in het buitenland zou doen als je met vakantie bent. Huishoudelijke klusjes zijn dus ook verboden! Gewoon een week de was niet doen, dat kan best.

7. TOVER JE TUIN OM IN EEN MINI IBIZA

Maak van je balkon of tuin een mini Ibiza! Hang een hangmat op. Heb je geen bomen, gebruik dan een hangmat standaard. Zet er een tipi neer voor de kids, veel lampionnen in de boom en doeken op de grond. Mooie planten in potten, gekleurde kussens. Maak het gezellig en creëer een buitenlandse sfeer.

8. MAAK JE HUIS VAKANTIEPROOF

Je hebt vast nog wel wat van die kleine flesjes met shampoo en douchgel uit een hotel. Zet die neer in je badkamer. Trakteer jezelf op nieuwe lakens en maak je bed ermee op zoals in een hotel. Of koop ook voor deze week een nieuwe vakantieoutfit of zonnebril.

9. MAAK EEN VAKANTIELIJST MET ZOMERSE NUMMERS

Zet lekkere vakanties nummers / zomerse muziek op en zet je speakers buiten.

10. SLAAP IN EEN TENT

Laat je kinderen een tent bouwen in de tuin met lakens en stokken. Of in de woonkamer als het niet lekker weer is. Als ze oud genoeg zijn kunnen ze zelf een nachtje in de tent slapen. S’avonds een vuurkolf aan en marshmallows bakken!

11. HELE WEEK GEEN LAPTOP

Even stiekem tussendoor werken is er niet bij, want deze week geen laptop, tv of ipad. Zet je mail op ‘out of office’ en je telefoon zo veel mogelijk uit of inderiedergeval lekker op stil en leg hem niet in de buurt.

12. GA VAREN

Ga een dag varen! Huur een bootje bijvoorkeur op een plas waar de kinderen kunnen zwemmen. Picknickmand mee en een dag genieten.

13. BEZOEK EEN MUSEUM IN JE EIGEN STAD

Wat slechter weer? Bezoek een museum in je stad (of kerk!) waar je kinderen nog niet eerder zijn geweest.

14. REGEL EEN ACTIVITEITENSCHEMA VIA ‘ VAKANTIE IN HUIS’

Geen zin om zelf activiteiten en spelletjes te bedenken? Met Op vakantie in Huis haal je een activiteitenschema voor 6 volle vakantieweken in huis. Iedere dag 5 leuke workshops, knutselwerkjes, buitenspelideeën of gezins-challenges om uit te kiezen! Het leuke van dit programma is dat het in 6 themaweken is gegoten. Je waant je vanuit huis in 6 verschillende landen! Hoe te gek is dat! 

15. RUIL VAN HUIS MET VRIENDEN

Wil je er toch even uit? Wisselen dan een weekend van huis met je vrienden. Zo ben je toch ergens anders. Of misschien zijn er wel vrienden met vakantie en mag je een weekje op hun huis passen!

STUDIO VACAY POOL RUG
Creëer een vakantiegevoel in huis met de kleden van STUDIO VACAY

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”![ad_2]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *