Tue. Dec 6th, 2022

Printers zijn een item van dagelijks gebruik in kantoren. Het afdrukken Navulbare cartridges en inktpatronen van onder meer Epson van rekeningen, kaarten, brochures zijn gebruikelijke afdruktaken die in kantoren worden gezien. Uw afdrukvereisten kunnen variëren van eenvoudige ruwe conceptafdrukken tot hoogwaardige glanzende fotoafdrukken. Zelfs thuis worden printers op grote schaal gebruikt voor uw algemene behoeften, zoals uw e-mails of studienotities of studiepapieren.

De inkjetprinters en printerinktcartridges kwamen in 1984 op de markt. Dit herdefinieerde de manier waarop u uw geschreven materiaal aan de wereld presenteerde, omdat het afdrukken van uw documenten gemakkelijker werd. Het werd ook een schonere procedure om te volgen dan de eerdere methoden voor het verwisselen van linten die eerder nodig waren met de oude dot-matrixprinters.

Tegenwoordig zijn de vier grootste bedrijven die wereldwijde inkjetprintermerken zijn HP, Canon, Epson en Lexmark en vele anderen. Deze merken zijn de drijvende krachten geweest achter de brede acceptatie van printerinktcartridges op de markt. Tegenwoordig zijn niet alleen zwart-wit- maar ook kleureninktcartridges populair bij het grotere klantenbestand voor printers en hun accessoires. Kleureninktcartridges zijn duurder en worden vaker gebruikt voor afbeeldingen in kleur en foto’s.

De afdrukkwaliteit is tegenwoordig drastisch verbeterd, met nieuwere innovaties in de afdruktechnologieën. Veel daarvan is te danken aan de ontwikkeling van inktpatronen voor printers. Het is nu heel eenvoudig om op verschillende soorten en formaten papier af te drukken. Deze printers worden gebruikt in bedrijven, op scholen en in de huizen van miljoenen mensen over de hele wereld.

Printerinktcartridges zijn over het algemeen ontworpen om in hun eigen specifieke merk printers te passen. Hiervoor krijgen cartridges specifieke identificatienummers samen met het modelnummer van elke printer waarin ze kunnen worden gebruikt. Het is echter ook mogelijk om uw printerinktcartridge opnieuw te laten vullen, wat dan veel minder kost dan de originele merkinktcartridges. De keerzijde is dat dit de levensduur van uw printer kan beïnvloeden.

Een van de nadelen van het hebben van een inkjetprinter is de noodzaak om de cartridge na twee of drie maanden te vervangen, afhankelijk van de gebruiksfrequentie. Zo’n cartridge kan behoorlijk wat kosten en het kan moeilijk zijn om compatibiliteitsproblemen met uw specifieke printer te vermijden. Hieronder volgen enkele belangrijke suggesties en informatie waarvan u op de hoogte moet zijn en die u kunnen helpen bij het kopen van de optimale cartridge voor uw afdrukvereisten.

Sommige termen zullen moeten worden gedefinieerd. Ze zijn Original Equipment Manufacturer, compatibele vervangingen van inktcartridges en gereviseerde cartridges. Gewapend met deze informatie bent u beter in staat om de meest geschikte unit voor uw behoeften te selecteren. Ten eerste moet u zich ervan bewust zijn dat OEM een afkorting is van Original Equipment Manufacturer. Tot deze groep behoren fabrikanten als HP, Lexmark, Epson en nog een aantal andere. Zorg er bij het kopen van vervangende cartridges voor dat uw selectie dezelfde fabrikant heeft als de fabrikant die verantwoordelijk is voor uw printer.

Mogelijk hebt u echter generieke versies van uw cartridge die bedoeld zijn voor gebruik met uw OEM.

Als dit het geval is, zou de aanschaf ervan zorgeloos moeten zijn, want hoewel ze niet zijn vervaardigd door dezelfde OEM die uw printer heeft vervaardigd, is hun ontwerp bedoeld dat hun werking voldoet aan de vereisten van uw printer.

Dergelijke inkjetcartridges, die niet bij een OEM zijn gekocht, worden meestal compatibele inkjetcartridgevervangingen genoemd.

Omdat ze zijn gemodelleerd naar OEM’s, zijn hun prijzen maar liefst zeventig procent lager dan die van OEM’s. Zonder enige waarschuwing van het tegendeel, zullen dergelijke producten van derden functioneren zodra u uw printer inschakelt, alsof het OEM-producten zijn. Soms kan een bedrijf een eenheid verzenden die is vervaardigd door externe bedrijven in plaats van door de OEM’s zelf. Deze werken meestal net zo goed als de OEM’s, maar het is verstandig om ervoor te zorgen dat er een vervanging van de trommel is geweest.

Een belangrijke maatstaf om te weten of u een compatibele inkjetvervanger wilt kiezen, is hun normale houdbaarheid. OEM-units hebben een normale betrouwbaarheidsperiode van vierentwintig maanden. Soms hebben retailers eenheden waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken. Zorg er daarom voor dat u geen inkjetcartridges koopt die langer dan twee jaar op voorraad zijn. Alle eenheden vermelden normaal gesproken hun fabricagedatum op een deel van de verpakking.

Wanneer u een eenheid koopt, is het goed mogelijk om de woorden “remanufactured cartridge” ergens op de verpakking te zien. Het begrijpen van de betekenis van dit bericht is cruciaal. In duidelijke bewoordingen worden dergelijke eenheden gerecycled uit gebruikte cartridges. Deze oudere eenheden worden normaal gesproken gekocht en gedemonteerd door andere bedrijven en vervolgens weer op de markt gebracht. Na herfabricage worden ze opnieuw gevuld en gecontroleerd op goed functioneren.

Hoewel dit misschien lastig te bepalen is, kunt u proberen uitsluitend gereviseerde eenheden te kopen waarvan de trommels ook zijn vervangen. Inrichtingen die hun eenheden verkopen zonder het vat te vervangen, kunnen lagere kosten in rekening brengen, maar dergelijke eenheden presteren niet zo goed als die met vervangen vat.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *