Wed. Sep 28th, 2022

Koeien worden meestal gezien als de top van de veeketen en kunnen onbereikbaar lijken voor huiseigenaren en kleine boeren.

Dit komt door het feit dat koeien de grootste veesoort zijn en dat ze veel meer infrastructuur en ruimte nodig hebben in vergelijking met de andere soorten vee zoals kippen, geiten, varkens, schapen etc. Ook als je minikoeien wilt hebben , deze kosten u nog steeds veel geld en vergen veel onderhoud.

1. Voordat je een koe of koeien koopt, is het belangrijk dat je precies weet hoe je ze gaat gebruiken. Ze kunnen worden gebruikt voor melk, vlees en zorgen voor nakomelingen die kunnen worden verkocht.
Het kopen van een koe is een aanzienlijke investering, niet alleen in geld, maar vereist ook andere middelen en tijd. Zorg er dus voor dat u een plan heeft om uw koe of koeien op uw boerderij op de juiste manier te gebruiken, zodat u de hoogste ROI krijgt. Koeien worden tijdens het melken in een melkkoeltank gebracht.

Volgens de Livestock Specialist van de University of Maine Cooperative Extension, Colt Knight, is het belangrijk om de exacte reden voor het fokken van koeien te bepalen. Dit bepaalt de infrastructuur die moet worden gebouwd en zelfs het type land dat nodig is.

Het is mogelijk om koeien te fokken voor verkoop of persoonlijk gebruik of voor melk en vlees. U kunt zelfs kalveren op jaarbasis verkopen om meer geld te genereren.

Volgens Ashley Robbins, de agent van Chatham County’s Livestock and Field Crops, moet je je doelen bepalen.

2. Alleen op kleine schaal koeien fokken voor melk is vrij duur.

De minimumleeftijd voor een koe om melk te gaan produceren is ongeveer 2 jaar. Op deze leeftijd kunnen ze meestal zwanger worden en bevallen. Zodra de koe de biest aan haar baby of kalf geeft, kan ze worden gemolken.

Het is noodzakelijk dat een koe een baby ter wereld brengt om melk te produceren. Als je de koe blijft melken, blijven ze melk maken. Het is mogelijk om een ​​koe tot 2 jaar te melken voordat de koe weer drachtig moet worden en nog een kalf moet baren.

Als het gaat om de verkoop van melk, kan dit een uitdaging zijn vanwege het feit dat er tal van voorschriften zijn die moeten worden gevolgd bij het produceren van zuivel.

Kleine melkveebedrijven zijn volgens Knight doorgaans niet winstgevend.

Er zijn 13 staten, waaronder Pennsylvania, Maine en Californië, waar rauwe melk mag worden verkocht in kruidenierswinkels en andere winkels. Er zijn 17 staten die boerderijen toestaan ​​om de rauwe melk die ze op hun compound produceren, daadwerkelijk te verkopen. Er zijn ook 8 staten die overeenkomsten voor het delen van koeien hebben voor de verkoop van rauwe melk. Hier worden de boeren en eigenaren van koeien daadwerkelijk betaald om ze te huisvesten, te verzorgen en te melken.

3. Als u van plan bent koeien te fokken voor vlees, moet u uitzoeken waar het vlees wordt verwerkt.
Er zijn veel boeren en zelfs boeren die koeien kopen zodat ze rundvlees kunnen produceren. Dat gezegd hebbende, als het gaat om het slachten van de koeien, is dit een vaardigheid die een beetje ingewikkeld is en er is specifiek gereedschap nodig. Daarom moet je ergens hebben om dit vlees te verwerken.

Volgens Robbins kunnen grasgevoerde koeien tussen de 28 en 30 maanden oud worden verwerkt. Aan de andere kant kun je koeien verwerken die in slechts 15 of 16 maanden graan hebben gekregen.

Als u alleen rundvlees voor uzelf en uw gezin wilt hebben, moet u een vaars of een veehouder kopen die ongeveer 600 of 700 pond weegt. De koe zal in de zomer aankomen en in de herfstmaanden kun je het dier verwerken bij een lokale vleesverwerker. Zij snijden het vlees voor je aan en je kunt het in de vriezer bewaren.

Volgens Knight kan vlees dat bedoeld is voor eigen consumptie verwerkt worden bij een aangepaste slachterij. Als u echter van plan bent het rundvlees te verkopen, moet u het verwerken in een door de overheid of de staat geïnspecteerde faciliteit. Welke u kiest, hangt af van of u van plan bent het vlees binnen de staat of buiten de grenzen te verkopen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.