Wed. Sep 28th, 2022

Er zijn maar weinig dingen zo ontspannend als een lange, ontspannen rit op uw motor na een lange werkweek. Zelfs de zwaarste fietsen worden echter zwaar gestraft tijdens het rijden op de openbare weg. Stof, vuil, dode insecten en allerlei soorten vuil komen op je motor terecht. Sommige mensen denken misschien dat dit slechts een cosmetisch nadeel is, maar doorgewinterde rijders weten dat als vuil aan een fiets blijft kleven, belangrijke onderdelen kunnen corroderen en slijten. Daarom is het zo belangrijk om je motor regelmatig schoon te maken.

Het schoonmaken van een motorfiets is een relatief eenvoudige taak die je thuis kunt doen, zeker als je alleen op verharde wegen rijdt. Ondanks hoe eenvoudig het proces kan zijn, is er zeker een lijst met do’s en don’ts om je motor te wassen. Als u uw motorfiets niet goed schoonmaakt, kan dit leiden tot verschillende hoofdpijnen op de weg, dus het is het beste om uzelf vertrouwd te maken met hoe motorfietsdetailleringswinkels, zoals Clean Getaway, fietsbezitters aanbevelen om hun motorfietsen schoon te maken:

TE DOEN:

Was je motor op een schaduwrijke plek

In het ideale geval wilt u uw motorfiets op een heldere, zonnige dag schoonmaken, zodat u beter kunt zien wat u aan het doen bent, maar doe uw best om de eigenlijke reiniging in een schaduwrijke omgeving te doen. Dit komt omdat door de zeep bloot te stellen aan direct zonlicht, de zeep sneller droogt, waardoor er waterstrepen en zeepvlekken achterblijven die vrij moeilijk te verwijderen zijn tijdens het afspoelen van de motorfiets. Bespaar uzelf de moeite en ga aan de slag op uw fiets in uw garage of in ieder geval in de schaduw van een boom.

Sluit uw lekken aan voordat u gaat spoelen

Het is geen geheim dat het krijgen van water in het uitlaatsysteem van uw motorfiets een slechte tijd op de weg zal veroorzaken. Helaas zijn veel uitlaten van motorfietsen zo aflopend dat het relatief gemakkelijk is voor water om naar binnen te komen en zich binnenin te verzamelen. Aangezien er geen manier is om het gebruik van water voor het reinigen van uw motorfiets te vermijden, moet u ervoor zorgen dat u de uitlaatpijp afsluit voordat u uw fiets afspoelt. U kunt ervoor kiezen om een ​​rubberen stop van een externe leverancier te gebruiken, of u kunt gewoon een schone, droge doek nemen en deze in de uitlaat steken.

Gebruik twee verschillende emmers water

Hoeveel emmers water moet je bij de hand hebben als je je fiets wast? De beste manier om een ​​motorfiets schoon te maken is door twee verschillende emmers water te gebruiken. Vuil dat zich op uw fiets heeft opgehoopt, heeft de neiging om op uw schoonmaakdoekje te komen. Terwijl je de doek afspoelt en in je emmer wringt, begint het vuil van de doek zich te vermengen met het water en keert terug naar je doek. Na verloop van tijd breng je het vuil alleen maar opnieuw aan op je motorfiets.

NIET TE DOEN:

Gebruik autoshampoo of huishoudzeep op je motor

Gebruik nooit huishoudzepen, wasmiddelen en andere soorten schoonmaakmiddelen op uw motorfiets. De materialen die worden gebruikt om uw motorfiets te maken, zijn delicater dan u in eerste instantie zou denken. Reinigingsproducten die niet specifiek voor motorfietsen zijn ontworpen, bevatten vaak agressieve chemicaliën die uw lak of zelfs de metalen onderdelen van uw fiets kunnen beschadigen. Speel op veilig en blijf bij het gebruik van motorshampoo, bij voorkeur een merk dat wordt aanbevolen door uw motordealer.

Was je motor terwijl de motor warm is

Als je fiets vies is van een lange reis, kom je misschien in de verleiding om hem te wassen zodra je thuiskomt. Dit is een goede manier om erover na te denken, maar zorg ervoor dat u de motor van uw fiets voldoende tijd geeft om goed af te koelen. De motor en andere metalen onderdelen van een fiets worden blootgesteld aan een aanzienlijke hoeveelheid hitte en het wassen van de motorfiets terwijl deze onderdelen nog heet zijn, wacht een vervelende brandwond. Nog een reden om je fiets eerst te laten afkoelen? Door het opspatten met koud water uit de slang kunnen scheuren ontstaan ​​door de plotselinge temperatuurverandering.

Wrijf krachtig om dode insecten te verwijderen

Navigeren over landwegen is een snelle manier om veel dode insecten op je fiets te verzamelen. Dit zou niet zo erg zijn als dode insecten soms niet zo moeilijk te verwijderen waren. Zorg er bij het verwijderen van deze dode insecten echter voor dat u niet te hard schrobt, omdat u uw verflaag kunt krassen. Probeer de insecten te verzachten met een beetje warm water of een laag insectenverwijderaar te spuiten voordat u uw motorfiets afspoelt. u kunt de volledige gids hier bekijken motor schoonmaken

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.