Fri. Sep 30th, 2022

Wat de Grand Canyon is voor de Verenigde Staten, zijn de Gorges du Verdon bezienswaardigheden voor Frankrijk. De beste manier om dit natuurwonder in het regionale natuurpark Verdon in de Provence te ervaren, is via een roadtrip. De rit rond de Verdon-kloof (zoals deze gewoonlijk wordt genoemd) biedt adembenemende uitzichten en gapende spleten die zich 700 meter diep in de langzaam stromende rivier storten. Het is een tocht langs haarspeldbochten en opstijgingen waar je je kunt vergapen aan de scènes. Het is niet bepaald voor bangeriken, maar avontuurlijke zielen zijn het erover eens dat het elk nagelbijtend moment waard is.

De Gorges du Verdon ligt op twee en een half uur van Nice, en iets minder van Cannes en Antibes. Het kan in één dag vanuit deze steden worden gedaan, maar die dag zou buitengewoon lang zijn. Het is het beste om de zomermaanden te vermijden, wanneer lange rijen voertuigen in een slakkengang door de kloof slingeren. Als je in het hoogseizoen gaat, probeer dan vroeg in de ochtend aan te komen.

Morgen op de South Rim

Velen beginnen de reis in Trigance, een klein stadje op een heuvel met uitzicht op een groots kasteelhotel, het Chateau de Trigance. Boek hier een kamer als je op zoek bent naar een luxe overnachting nabij de kloof. Neem vanuit het dorp de D90 naar het zuiden, richting Gorges du Verdon en Aiguines. Wanneer u bij de D71 komt, slaat u rechtsaf richting Balcons de la Mescla en begint u met het spectaculaire uitzicht. Dit pad is speciaal gebouwd om te pronken met de kloof en de blauwe rivier beneden. De ruige hellingen veranderen van vorm en kleur terwijl u rijdt; soms zijn ze kaal en soms zijn ze bedekt met weelderige pijnbomen.

Lunch in een landelijke stad

De weg blijft maar rondgaan, maar het landschap wordt vriendelijker. Je komt een betoverend kasteel tegen, zijn ronde torens met daarop felgekleurde tegels. Dan weet je dat je Aiguines hebt bereikt, een goede stopplaats voor een lunch in een café of een picknick in het park bij het Chateau d’Aiguines.

Voor een andere lunchoptie neemt u de kronkelende landweg naar Les Salles-sur-Verdon, een kunstmatig dorp dat is ontstaan ​​toen de dam van het meer van Sainte-Croix werd gebouwd in de vroege jaren 1970. Veel van de bewoners kwamen uit het oude dorp, dat werd verwoest. om plaats te maken voor de dam en het meer. Les Salles-sur-Verdon is een rustige plek vol charmante vakantiehuizen en herbergen. U kunt dineren op een lokaal geproduceerde lunch (zoals houtgestookte verse vis met zelfgemaakte gratin dauphinois) op het kleine terras van La Plancha.

Aardewerk shoppen in Moustiers-Sainte-Marie

Als u luncht in Les Salles, keert u terug over de D957 en volgt u de borden naar Moustiers-Sainte-Marie. Parkeer aan de rand van de stad; tijdens de zomer zit het vol met bezoekers. Moustiers-Sainte-Marie is een prachtig dorp op een heuvel met een beek die tussen twee kliffen loopt. Erboven hangt een enorme ster, oorspronkelijk geplaatst door een ridder die terugkeerde van de kruistochten.

Het dorp heeft twee aanspraken op roem: het aardewerk en de kapel Notre-Dame de Beauvoir, die boven het dorp ligt en een prachtig uitzicht biedt. Het keramiek is handgemaakt, met de hand beschilderd en gesigneerd door de fabrikant om de authenticiteit te garanderen. Probeer Lallier, een winkel in de winkelstraat, voor een authentieke selectie. Het bedrijf bestaat sinds 1946 en is nog steeds een familiebedrijf.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.