Wed. Sep 28th, 2022

Om de gezondheid en veiligheid van uw domein te controleren, moet u van tijd tot tijd, bij voorkeur dagelijks, een DMARC-analyse uitvoeren. Dit is vooral gunstig voor organisaties met een gestage e-mailstroom. DMARC-analyse is een belangrijke praktijk voor zowel grote ondernemingen als kleine bedrijven en startups die net aan hun e-mailauthenticatiereis beginnen.

Startups en ondernemingen over de hele wereld nemen hun toevlucht tot e-mailauthenticatie om hun merk beter te beschermen tegen domeinimitatie en e-mailcompromis. Bedrijven betalen elk jaar miljarden dollars aan compensatie om te herstellen van cyberaanvallen.

Wat is een DMARC-analyse?

Als u DMARC in uw bestaande beveiligingshouding introduceert, moet u de prestaties van uw e-mail en de naleving van het protocol volgen om ervoor te zorgen dat uw afleverbaarheid niet wordt aangetast. Een juiste implementatie kan u na verloop van tijd helpen uw reputatie en geloofwaardighei DMARCd te verbeteren en de kans te vergroten dat uw berichten uw doelgroep bereiken.

We bieden u een reeks effectieve tools die u kunt inzetten om u te helpen bij uw DMARC-analyse. De resultaten zijn nauwkeurig en vooral, ze kosten je geen cent! Laten we bespreken wat ze zijn:

1.  SPF-, DKIM- en DMARC-validatietools

Het controleren van uw DNS-records is de eerste stap op weg naar compliance. Als je DMARC hebt geïmplementeerd voor je domeinen, heb je natuurlijk ook SPF of DKIM of beide geconfigureerd voor die domeinen. Gebruik onze gratis DMARC-recordzoektool om ervoor te zorgen dat uw record geldig is en vrij is van fouten en overbodige of onjuist geconfigureerde mechanismen.

Bij het controleren van uw SPF-record is een veelvoorkomende fout die u kunt tegenkomen, dat uw record de 10 DNS-opzoeklimiet overschrijdt. Tijdens het gebruik van onze SPF-controletool, zal de prompt deze fout markeren die kan worden opgelost door flattening SPF om altijd onder de limiet te blijven.

2.  De e-mailbeveiliging van uw domein laten evalueren

Een andere manier waarop u een DMARC-analyse voor uw domein kunt uitvoeren, is door uw eigen beveiligingsclassificatie te krijgen met behulp van onze gratis PowerAnalyzer. Wanneer u uw domeinnaam invoert en deze tool snel controleert, genereert deze onmiddellijk een gedetailleerd DMARC-analyserapport voor dat domein. Dit rapport benadrukt:

●     De status van uw DNS-records, hun geldigheid en bestaande fouten

●     Tips voor het oplossen van beveiligingsproblemen en het beter beschermen van uw domein

●     Een algemene beoordeling van de domeinbeveiliging op basis van hoe goed uw domein is beschermd tegen phishing, spoofing en ransomware-aanvallen

3.  Monitoring en rapportage inschakelen voor uw domeinen

DMARC-rapporten kunnen u helpen uw e-mails actief te controleren op problemen met bezorging en authenticatie. Wanneer u zich aanmeldt voor onze gratis DMARC analyzer, geniet u van DMARC-analyse binnen handbereik zonder het gedoe van het omleiden van uw rapporten naar uw mailbox in de vorm van ongeorganiseerde XML-bestanden.

Onze gebruiksvriendelijke interface biedt een aangepast dashboard voor elke gebruiker met bruikbare inzichten over uw SPF- en DKIM-authenticatieresultaten voor elke e-mail die uw systeem verlaat. Dit helpt u fraude sneller op te sporen en DMARC-compliance op uw berichten te verkrijgen.

Andere voordelen van een DMARC-monitoringtool zijn de mogelijkheid om soepel over te schakelen naar een strenger authenticatiebeleid. Dit beschermt op zijn beurt uw domein tegen social engineering-aanvallen zoals phishing, spoofing en BEC.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.