Wed. Sep 28th, 2022

De smartphone-industrie staat erom bekend dat de verschillende fabrikanten weigeren een gesprek te voeren over zelfs de meest elementaire zaken om een soort consistentie tussen de toestellen te brengen. Het meest irritante van allemaal is natuurlijk de oplaadkabel. Wie wist dat een telefoonoplader zo moeilijk kon zijn? Maar goed, het is wat het is. Hier kijken we naar de verschillende soorten USB C kabel die je nodig zou kunnen hebben, en waar we als industrie naar toe gaan.

USB C telefoon oplader

USB-C of Type C is de toekomst van het opladen via USB voor smartphones. Op dit moment verkopen wij Type C laders! Voordelige USB C kabel kopen bij ons! Kent u dat kleine mannetje dat in uw computer woont, en wiens enige taak het is om de poort om te draaien als hij u ziet aankomen? Natuurlijk, is het zo dat u nooit een USB-kabel in de eerste keer kunt aansluiten? Maar zijn ambtstermijn is in gevaar. USB-C is een standaard die aan elk uiteinde dezelfde connector heeft. Bovendien hebben die connectoren geen omhoog of omlaag, want ze zijn volledig omkeerbaar.

Het gerucht ging dat de iPhone 7 USB-C zou gaan gebruiken, maar dit is nooit uitgekomen op de manier die we verwachtten. De USB-C technologie zou worden verwerkt in de huidige Lightning connector voor sneller opladen. Apple verdient geld aan elk “Made for i” randapparaat dat verkocht wordt. Het lijkt erop dat ze die bron van inkomsten willen behouden, dus we zullen moeten afwachten.

Voor de rest van ons: One-Plus gebruikte USB-C voor het eerst in 2015, en Google volgde met de Nexus-lijn. Samsung heeft USB-C al gebruikt in de Galaxy S8 en staat op het punt om het hun standaard te maken in alle nieuwe releases.

Mini-USB telefoonoplader

Hoewel steeds minder apparaten tegenwoordig een mini-USB-aansluiting gebruiken, bestaan ze nog wel. Sommige randapparatuur voor pc’s maakt er ook gebruik van. U zult dit bijvoorbeeld vaak zien in flip-tops en sommige robuuste telefoons. Dat komt omdat de mini-USB-connector en -aansluiting meestal robuuster zijn dan de gelijkwaardige micro-USB. Dit is ook de reden waarom digitale camera’s en andere apparaten een mini-USB-connector zijn blijven gebruiken lang nadat deze officieel met pensioen was gegaan.

Micro-USB

In het algemeen is de micro-USB-connector nu veruit de meest gebruikte connector voor smartphones en tablets. Ze begonnen te verschijnen op apparaten na ongeveer 2008. De micro-USB-connector werd al snel de meest gebruikte connector voor smartphonefabrikanten. Dit was grotendeels te danken aan de goedkeuring van de standaard door de EU voor alle mobiele apparaten die in Europa worden verkocht. Het was logisch voor Samsung, LG, enz. om slechts één type te gebruiken voor wereldwijde distributie om de kosten laag te houden. Tot nu toe is dit het dichtst dat de smartphonewereld ooit is gekomen bij een oplaadstandaard. Bekijk onze selectie van telefoons die micro USB gebruiken en wij bieden Micro USB laders aan! De kabel hierboven is een micro USB naar type a lader. Het type a deel van de kabel is wat typisch in een computer of oplaadblok gaat. Apple is natuurlijk zijn eigen weg gegaan, zoals we later zullen zien. Om de zaken een beetje te verwarren, zijn er micro-A en micro-B USB connectoren. Met dit in gedachten, gebruikt een grote meerderheid van de smartphones wel micro-B. Maar je moet er wel voor zorgen dat je de juiste kabel hebt om het risico op schade aan de oplaadpoort van je telefoon te voorkomen.

Apple Lader

Dus, Apple is een bedrijf dat miljoenen heeft verdiend door alleen maar hun connectortechnologie in licentie te geven aan kabelfabrikanten. Hoe staan ze ervoor? Als je een iPhone 4 of iPad 3 hebt, of eerder, dan heb je nog steeds de originele 30-pins connector telefoon oplader waar Apple mee begon. Vanaf de iPhone 5 en iPad 4 zijn ze overgestapt op de Lightning-connector (hierboven).

Op dit moment heeft Apple snelladen toegevoegd met een 20W USB-C. De lightning-connector blijft hetzelfde, maar het andere uiteinde is een stuk kleiner omdat het nu USB-C is (hieronder). De oplader is compatibel met iPhone 8 of nieuwer en optimaal voor de iPad Air en iPad Pro.

Oplader Directory van Apple iPhones

In de eerste plaats is Apple gemakkelijk een van de meest herkenbare bedrijven wereldwijd. Om te benadrukken, ze volledig een revolutie teweeggebracht in de tech-ruimte met veel van hun producten. Apple begon met computers, ging verder met MP3-spelers, en vervolgens naar beneden verplaatst naar smartphones. Apple werd in 1976 opgericht door Steve Jobs en Steve Wozniak. Verrassend genoeg werden de eerste Apple computers verkocht vanuit een garage en zonder beeldscherm, toetsenbord of behuizing. Die onderdelen werden in 1977 toegevoegd en slechts een jaar later werd de eerste grafische kleurencomputer uitgebracht. Het resultaat was dat de gekleurde Apple II-computer de verkoop opstuwde van 7,8 miljoen in 1978 tot 117 miljoen in 1980. Tegenwoordig blijft Apple bijna elk jaar nieuwe versies van iPhones, iPads, Macs, horloges en koptelefoons uitbrengen. De massa stroomt dan ook massaal naar de Apple winkels om de nieuwste technologie in handen te krijgen. Hoewel sommigen geen fan zijn van Apple’s toegewijde aanhang, is de waarheid dat ze echt producten maken die werken. Apple zou nooit zo’n grote schare fans hebben vergaard met slechte producten. Het oorspronkelijke doel van Steve Jobs en Steve Wozniak was om een computer te maken die “gebruiksvriendelijk” was. Natuurlijk is dat precies wat Apple doet, het maakt producten gebruiksvriendelijk voor diegenen die geen tijd hebben om hun telefoon of computer aan te passen.

Soorten iPhone-opladers:

  • Lightning naar USB-C. De Lightning naar USB-C werd in 2017 geïntroduceerd, specifiek om zich aan te passen aan snelladen. Dit was ook dezelfde tijd dat Apple stopte met het weggeven van gratis oplaadblokken en koptelefoons. Om uit te leggen, was hun redenering om verspilling door het bedrijf te helpen verminderen.
  • Lightning naar USB. Deze lader verving de 30-pins lange batterij waar de meeste iPhone-gebruikers aan gewend waren. Hij kwam in september 2012 op de markt, met enige tegenwerking, maar uiteindelijk is iedereen de omkeerbare lader gaan waarderen.
  • 30 pins naar USB. Dit is de originele iPhone-oplader waarmee ook andere Apple apparaten zoals de iPod touch konden worden opgeladen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.