Thu. Sep 29th, 2022

Er gaat niets boven een zonnige dag om op uw grasmaaier te springen en een tijdje de stekker uit het stopcontact te halen terwijl u maait. In plaats van dit te doen, kunt u zich echter ontspannen in het zwembad, een wandeling maken of uw favoriete sport beoefenen. Maar wie maait het gras dan?

Hoe werken robotmaaiers?

Van een automatische grasmaaier tot een Robotmaaier zonder draad of een handmatige grasmaaier, ze werken allemaal op een vergelijkbare manier. De meest voorkomende typen zijn zitmaaiers en duwmaaiers.

Sommige werken op gas, andere op batterijen (zoals robotmaaiers) of elektriciteit. De motor van een traditionele grasmaaier werkt op dezelfde manier als die van een auto.

Aan de onderkant is een roterend mes gemonteerd om gras te maaien terwijl u door uw tuin rijdt. De standaard grasmaaiermodellen die je waarschijnlijk hebt gezien hebben een koord waaraan je moet trekken om de motor te starten.

Wanneer eraan wordt getrokken, dwingt het lucht en brandstof om naar binnen te worden gezogen. Via een carburateur wordt de juiste hoeveelheid lucht en brandstof gemengd voordat deze de motor ingaat.

In het geval van robotmaaiers gebruiken deze oplaadbare batterijen, dus ze zijn ecologisch. Hierdoor starten hun motoren en kunnen de messen draaien en het gras maaien.

winst :

  1. Je wiet wordt sterker

Door het gazon regelmatig te maaien wordt het steeds sterker. Dit gebeurt als je het op de juiste hoogte snijdt, waardoor gezonde grasscheuten kunnen bloeien terwijl zwakkere achterblijft. Maar maak je geen zorgen, de robotmaaier doet het voor je.

  1. Je vermijdt ongelijke groei

Robotmaaiers helpen ongelijkmatige groei te voorkomen, wat een van de meest voorkomende gazonproblemen is. Door uw gazon regelmatig te maaien, zorgt u voor een gelijkmatige verdeling van voedingsstoffen uit water en zon.

  1. Je krijgt mulch

Mulch is nodig voor de voedingsstoffen waar uw gazon na het maaien baat bij heeft. Dit groeit uit kortere grassprieten wanneer het gazon wordt gemaaid.

Het mooie van robotmaaiers is dat ze geen maaisel in een prullenbak dumpen of rotzooien, ze creëren ter plekke mulch.

  1. Ze helpen een sneller herstel van het gras

Het is gebruikelijk dat een gazon ongedierte en ziekten heeft en wordt aangetast door slecht weer. Door regelmatig te maaien kan het gras echter sneller herstellen.

  1. Zeg nee tegen ongedierte

Overwoekerde gazons zijn vatbaarder voor ongedierte, zoals onkruid, knaagdieren en insecten. Door het gazon regelmatig te maaien met een robotmaaier kunnen ongedierte worden afgeschrikt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.