Sun. Oct 2nd, 2022

Je heb je HAVO of VWO diploma op zak en je wilt gaan studeren. Er zijn natuurlijk ontzettend veel verschillende keuzes uit studies, maar ook waar je deze studie wilt gaan volgen. Als jonge student wil je naast een leuke opleiding natuurlijk ook genieten van het bruisende studentenleven. Kies je voor een technische opleiding? Dan is Delft een van de studentensteden waar jou studentenleven kan beginnen.

De stad Delft

Delft is een mooie stad gelegen tussen Den Haag en Rotterdam. De stad heeft een oppervlakte van zo’n 24 km² en telt ongeveer 101.000 inwoners. In de stad studeren er zo’n 30.000 studenten waarvan er 18.000 in de stad wonen. Een echte studentenstad dus! Het centrum van Delft is redelijk klein en erg gezellig om met studenten een biertje te drinken. Ook ligt het station van Delft midden in het centrum wat het een perfect station maakt om makkelijk eens terug naar je ouders te gaan na een avondje drinken met je huisgenoten of je vereniging.

Studeren in delft

Delft telt momenteel vier onderwijsinstellingen waarvan twee universiteiten (waaronder de bekende TU Delft) en twee hogescholen. Alle studies in Delft zijn gerelateerd aan techniek. Van extreem ingewikkelde techniek zoals technische natuurkunde tot bedrijfsmatige technische opleiding zoals technische bedrijfskunde. Zowel voor Bachelor als Masteropleidingen kun je terecht in Delft

Naast studeren kan je in Delft ook terecht voor een leuk studentenleven. De OWEE die elk jaar wordt georganiseerd is de perfecte plek om als eerstejaars student kennis te maken met medestudenten, de stad en de mogelijkheden als student. Met de keuze uit zo’n 30 verschillende studentenverenigingen is er genoeg keuze en sluit er altijd wel een vereniging aan bij jou wensen en persoonlijkheid.

De voordelen van studenten in Delft

Studeren in Delft heeft vele voordelen

  1. Delft staat bekend als een van de beste plekken om een technische Bachelor en Masteropleiding te volgen. Studeren in deze stad staat dus goed op je CV en het onderwijs is van hoog niveau.
  2. Het studentenleven in Delft is erg gezellig met veel keuze uit verschillende studentenverenigingen.
  3. Je studeert in een sfeervolle stad met veel restaurants en uitgaansgelegenheden. Hou je niet van de grote steden als Rotterdam of Amsterdam dan is Delft perfect voor jou.
  4. Als student heb je in deze stad veel recht op studentenkortingen. Zo ook bij dé rijschool in Delft: Rijschool Delfin. Hier krijg je als student 10% korting op lessen en alle lespakketten.
  5. De leukste introductieweek voor studenten in Nederland.
  6. Genoeg studentenhuizen om in te wonen en een grote campus om te studeren.

Conclusie

Delft heeft erg veel te bieden als studentenstad. Ondanks het kleine oppervlakte van de stad en het kleinere centrum biedt het een grote campus met veel studiemogelijkheden en veel opties wat betreft studentenverenigingen. Je hoeft je dus niet te vervelen in deze stad. Verder staat de stad erg goed bekend om het technische onderwijs en staat het goed op je CV om hier te hebben gestudeerd.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.