Mon. Dec 5th, 2022

Wilt u een groen dak aanleggen en gebruik maken van subsidie? Vaak is dat mogelijk! Of u aanspraak kunt maken op subsidie is afhankelijk van de gemeente waar u woont. Niet alle gemeentes hebben namelijk dezelfde regelingen of mogelijkheden. Daarnaast wordt eventuele subsidie in sommige delen van Nederland verzorgt door de provincie, het waterschap of een ander fonds. Omdat het soms moeilijk is te achterhalen welke regeling nou voor u geldt, hebben we bij NatureGreen per gemeente op een rijtje gezet of u wel of geen aanspraak kunt maken op subsidie. Dit kan namelijk erg verschillen per gemeente. Door alles in één overzicht te zetten hoeft u niet lang te zoeken en kunt u gemakkelijk achterhalen welke regels voor u gelden!

Let op de voorwaarden!

Waar veel mensen niet van op de hoogte zijn, is dat er vaak voorwaarden vast zitten aan subsidieregelingen. Deze zijn vaak terug te vinden op de website van de subsidieverlener, maar staan ook in het overzicht van NatureGreen. Gemeenten kunnen bijvoorbeeld eisen stellen aan de oppervlakte van het dak, de waterbergende capaciteit, het bouwjaar van het pand of het type vegetatie. De ene gemeente is hier wat makkelijker in dan de andere. Om verassingen te voorkomen is het daarom belangrijk dat u van tevoren goed kijkt welke voorwaarden op u van toepassing zijn. In sommige gevallen is het namelijk voordeliger om geen aanspraak te maken op de subsidie, bijvoorbeeld wanneer u slechts een klein groen dakje aan wilt leggen. Let hier dus goed op!

Wat is een sedummat?

Een vorm groen dak waar u subsidie voor kunt aanvragen is een sedummat. Een sedummat is anders dan een sedumtray: het verschil tussen deze twee systemen zit hem in de wijze van aanleg. Een sedumtray wordt bezorgd als een kant-en-klaar pakket, wat u zo op het gewenste dak kunt schuiven. De trays zijn gemakkelijk in elkaar te schuiven of te klikken en hoeven over het algemeen niet meer op maat te worden gesneden. Sedummatten daarentegen bestaan uit verschillende opbouwlagen, zoals de substraatlaag en drainagemat, en zult u misschien nog wel zelf op maat moeten snijden. De matten zijn nog steeds zelf aan te leggen, maar een sedumtray is toch een stuk makkelijker, zeker voor daken met weinig obstakels!

Kies een sedummat van NatureGreen!

Wilt u meteen een sedummat bestellen? Ga dan gauw naar de website van NatureGreen! Wij bieden twee soorten sedummatten aan: Lichtgewicht Sedummatten en Standaard Sedummatten. Beiden zijn ideaal voor zowel grote als kleine oppervlaktes en zo door u zelf aan te leggen. De lichtgewicht matten hebben een verzadigd gewicht van 45 kilogram per vierkante meter, de standaard matten een gewicht van 60 tot 75 kilogram per m2. De lichtgewicht matten zijn daardoor zeer geschikt voor daken met een lagere draagkracht. Weet u niet zeker welke sedummat u moet kiezen, of heeft u nog vragen over de subsidie voor een groen dak? De adviseurs van NatureGreen helpen u graag. Neem dus gauw contact met ons op en tot gauw bij NatureGreen!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *