Thu. Dec 8th, 2022

Online videoadvertenties worden als uitstekend beschouwd voor branding. Maar de bevindingen van DoubleClick suggereren dat online videoadvertenties buitengewoon goed presteren, zelfs op basis van direct response-statistieken zoals de klikfrequentie. Terwijl beeldadvertenties een klikfrequentie van 0,1% hebben. Ter vergelijking: online videoadvertenties hebben klikpercentages van wel 0,74%. De uitgaven aan hen bedragen slechts 0,6% van hun tv-tegenhangers. De uitgaven voor online videoadvertenties zouden moeten stijgen als publicatienetwerken een manier kunnen vinden om video’s contextueel te targeten. Amerikaanse adverteerders zullen dit jaar naar verwachting 775 miljoen dollar uitgeven aan online videoadvertenties.

Het online videoverbruik is toegenomen met 62% internetgebruikers die één keer per week streaming video op verschillende Streamplayers bekijken. De meeste consumenten kijken liever thuis naar streaming video-inhoud. Content die het meest online wordt bekeken, omvat nieuwsclips (62%), filmtrailers (38%) en muziekvideo’s (34%). Gebruikers in de leeftijdsgroep 18-34 hebben meer kans om online films, tv-programma’s en door gebruikers gegenereerde inhoud te bekijken. Deze gebruikers genereren ook vaker video-inhoud. Ter vergelijking: gebruikers van meer dan 35 jaar streamen meer nieuwsclips, sportclips en door gebruikers gegenereerde inhoud. 69% van de internetgebruikers die online videocontent streamen, is ouder dan 35 jaar.

Consumenten hebben 8% meer kans om videoadvertenties van 15 seconden te bekijken die volledig zijn weergegeven in vergelijking met advertenties van 30 seconden. De indeling voor preroll-videoadvertenties van 30 seconden presteert echter iets beter dan de advertentie-indelingen van 5 en 15 seconden in termen van CTR.

Consumenten staan ​​meer open voor reclame in informatieve video’s dan in amusementsvideo’s. Aangezien consumenten al op zoek zijn naar inhoud met betrekking tot een product of dienst, zouden ze meer ontvankelijk zijn voor relevante advertenties. Websites met veel inhoud hebben een klikfrequentie van 0,72% in vergelijking met premiumwebsites met een doorklikratio van 0,35%. Consumenten zeggen dat ze eerder geneigd zijn om via advertenties te kijken (bezoek geadverteerde sites zonder op advertenties te klikken) dan door te klikken.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *