Mon. Dec 5th, 2022

Een zinken dakgoot is solide en esthetisch mooi, maar moet wel onderhouden worden om perfect waterdicht te zijn. Voor zinken dakgoot vervangen de montage, het repareren van de gootstop of het repareren van een lekkage gebruik je een dakdekkersoldeerbout en tinsoldeer.

U kunt dit werk zelf doen, door het juiste gereedschap voor de klus te kiezen: een professionele soldeerbout. Wees voorzichtig, maar uw reparatie is alleen mogelijk als de goot niet al te erg beschadigd is. Als uw dakgoot te beschadigd is met veel gaten die een soort fijn kantpatroon vormen, heeft u niet genoeg materiaal om te repareren en moet u in plaats daarvan overwegen om uw dakgoten te vervangen.

Voorbereidingstips
Elke goede zinkwerker werkt in onberispelijk schone omstandigheden. Soldeer alleen op smetteloze oppervlakken en het schuren van het oppervlak speelt een essentiële rol om de onderdelen die u gaat lassen schoon te houden.

Verfverwijderaar wordt gebruikt om de oxidatie en roest te verwijderen die optreden op metalen die in contact komen met de elementen. De verfafbijtmiddel bereidt ook de oppervlakken voor op een betere verspreiding van het soldeermetaal op de te verbinden delen. Het soldeer moet natuurlijk ook vloeibaar en werkbaar zijn.

Er zijn verschillende soorten verfafbijtmiddelen die in vloeibare, poeder-, pasta- of vaste vorm verkrijgbaar zijn. U kunt kiezen tussen zoutzuur, ammoniakzouten, borax, harsen, zinkchloride, afgebroken zoutzuur of zelfs koningswater.

Zoutzuur wordt vaak gebruikt in een methode die “spirit of salt sanding” wordt genoemd.

Welke soldeerbout voor het plaatsen en repareren van uw zinken dakgoot?
De op gas werkende soldeerbout voor dakbedekking is uw beste bondgenoot om uw zinken dakgoot te repareren. U kunt een draagbare soldeerbout met ingebouwde gasfles gebruiken, omdat toegang tot de goot niet altijd praktisch is.

Kies voor een professionele dakdekker waar je de temperatuur eenvoudig kunt regelen. Afhankelijk van de kou en de wind moet je hem zo kunnen moduleren dat hij perfect geschikt is om te lassen. U moet de gasstroom kunnen regelen. Let op dat er geen vochtsporen achterblijven op de te verbinden delen, omdat hierdoor de soldeerpunten kunnen breken.

Je soldeerpunt moet groot genoeg zijn en vooral altijd onberispelijk schoon. U moet zo vaak als nodig een ammoniaksteen gebruiken om uw tip in “tip-top” conditie te houden. Het elimineert de sporen van oxidatie die zich op de punt vormen en het solderen beïnvloeden.

Hoe soldeer je je zinken dakgoot?
Zodra uw soldeerbout is ingeschakeld, wacht u tot de soldeerpunt heet genoeg is om de tinnen bout die u als vulmetaal gebruikt vloeibaar te maken en te laten vloeien. Druk hard om laspunten langs de hele verbinding te maken.

U kunt dan doorgaan naar de tweede fase van het soldeerproces door de soldeerpunt over de hele verbinding te schuiven totdat deze glad is en een nette lijn vormt. Het soldeer zal daarom door capillaire werking infiltreren. De kwaliteit van een las hangt niet af van de hoeveelheid toevoegmetaal, maar van de capillaire penetratie en de hechting ervan aan de te verbinden delen.

De derde en laatste stap is het maken van een balkverbinding om haaks op elkaar staande wapeningen te maken, over een breedte van 40 tot 50 mm.

De installatie van de gootstop
Om het uiteinde van uw dakgoot af te sluiten, snijdt u met een geprefabriceerde stop uw zinken dakgoot af met een knabbelschaar – dit heeft de voorkeur boven een ijzerzaag die het profiel kan vervormen. Ontbraam de randen van de goot met een zachte vijl voordat u de aanslag monteert. Strip de oppervlakken en ga verder met het solderen van het zink met tin. Wanneer u klaar bent met werken, is het van cruciaal belang om uw soldeerbout nooit in koud water te dompelen om hem af te koelen, u loopt het risico dat u met name de grill beschadigt, maar ook het strijkijzer in het algemeen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *