Tue. Dec 6th, 2022

Je hebt misschien infraroodsaunadekens op Instagram gezien, terwijl influencers en andere gebruikers de vele gezondheidsvoordelen van deze thuisversie van een infraroodsauna aanhalen. Maar, zoals bij elke door sociale media gestuurde wellnesstrend, betekent dat niet noodzakelijk dat het je alle beloofde voordelen geeft.

Hier wegen de experts af of het wel of niet het zweet waard is om jezelf in een van deze ~hete~ producten te wikkelen, plus de beste infraroodsaunadekens die je kunt kopen als je geïnteresseerd bent om het vuur hoger te zetten.

Wat is een infrarood saunadeken?

Het is in wezen een infraroodsauna, die infraroodstralen gebruikt om het lichaam direct te verwarmen, maar in de vorm van een deken. Dus in plaats van vier muren en een bank om op te zitten, wikkelt een infrarood saunadeken zich om je lichaam als een slaapzak die op een muur wordt aangesloten en opwarmt.

Afgezien van die verschillen, lijken de twee, de deken en de fysieke sauna, behoorlijk op elkaar. Zoals de naam al aangeeft, gebruiken beide producten infrarood licht om het lichaam direct te verwarmen, waardoor u zelf wordt verwarmd, maar niet het gebied om u heen. Dit betekent ook dat, hoewel de deken aan de binnenkant lekker warm is, hij aan de buitenkant niet warm mag zijn.

Wat zijn de voordelen of risico’s van het gebruik van een infrarood saunadeken?

Infraroodsaunadekens hebben het vermogen om schijnbaar alles te doen, van het “ontgiften” van uw lichaam tot het verminderen van ontstekingen en lichaamspijnen tot het verbeteren van de bloedstroom en stemming. En groupies van infraroodsaunadeken op de ‘gram zijn er snel bij om deze vermeende voordelen te onderkennen. Maar zoals met alles op sociale media, kan wat je op de foto’s ziet en leest in de bijschriften een beetje, eh, overdreven zijn.

Dus moet je een infrarood saunadeken kopen?

Als je geen fan bent van warmte en het moeilijk vindt om te ademen bij stijgende temperaturen, dan is een infrarood infrarood deken misschien niet het proberen waard. Wat betreft alle anderen? Als je het goed vindt om een ​​nieuw apparaat te proberen met minimaal onderzoek, ga dan voorzichtig te werk en volg de instructies.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *