Mon. Dec 5th, 2022

Wat zijn 3D-printers? Kortom, 3D-printers gebruiken computer-aided design (CAD) om 3D-objecten te maken van verschillende materialen, zoals gesmolten plastic of poeder. Nee, ze zijn niet zoals die magische dozen in sci-fi-shows. In plaats daarvan gebruiken de printers, die vergelijkbaar zijn met traditionele 2D-inkjetprinters, een laagproces om het gewenste object te creëren. Je werkt vanaf de grond af en stapelt laag voor laag op totdat het object er precies zo uitziet als het voor ogen had.

Deze printers hebben een extreme flexibiliteit in termen van wat kan worden afgedrukt. U kunt plastic gebruiken om harde materialen zoals zonnebrillen te bedrukken. Je kunt ook flexibele objecten zoals telefoonhoesjes of fietsgrepen maken met een rubber/kunststof hybride poeder. Sommige 3D-printers kunnen zelfs printen met koolstofvezels en metaalpoeders voor extreem sterke industriële producten.

HOE WERKT EEN 3D-PRINTER?

3D-printen behoort tot de additive manufacturing-familie en maakt gebruik van methoden die vergelijkbaar zijn met een traditionele inkjetprinter, maar dan in 3D. Er is een combinatie van eersteklas software, poederachtige materialen en precisiegereedschap nodig om een ​​driedimensionaal object helemaal opnieuw te creëren. Hieronder staan ​​enkele van de belangrijkste stappen die 3D-printers nemen om ideeën tot leven te brengen.

3D-modelleringssoftware

De eerste stap van elk 3D-printproces is 3D-modellering. Om de precisie te maximaliseren (en omdat 3D-printers niet op magische wijze kunnen raden wat je wilt printen), moeten alle objecten worden ontworpen in 3D-modelleringssoftware. Sommige ontwerpen zijn te ingewikkeld en te gedetailleerd voor traditionele productiemethoden. Dat is waar deze CAD-software om de hoek komt kijken. Modellering stelt drukkers in staat hun product tot in het kleinste detail aan te passen. Het vermogen van 3D-modelleringssoftware om nauwkeurige ontwerpen mogelijk te maken, is de reden waarom 3D-printen in veel industrieën wordt geprezen als een echte game-wisselaar. Deze modelleringssoftware is vooral belangrijk voor een branche als de tandheelkunde, waar laboratoria driedimensionale software gebruiken om tandheelkundige trays te ontwerpen die precies bij de persoon passen. Het is ook van vitaal belang voor de ruimtevaartindustrie, waar ze de software gebruiken om enkele van de meest ingewikkelde onderdelen van een raketschip te ontwerpen.

het model snijden

Zodra een model is gemaakt, is het tijd om het te segmenteren. Omdat 3D-printers het concept van driedimensionaliteit niet zoals mensen kunnen conceptualiseren, moeten ingenieurs het model in lagen opdelen zodat de printer het eindproduct kan maken. De snijsoftware scant elke laag van een model en vertelt de printer hoe hij moet bewegen om die laag opnieuw te maken. Slicers vertellen 3D-printers ook waar ze een model moeten “vullen”. Deze vulling geeft een 3D-geprint object interne rasters en kolommen die het object helpen vorm te geven en te versterken. Nadat het model is gesneden, wordt het naar de 3D-printer gestuurd voor het daadwerkelijke afdrukproces.

Het 3D-printproces

Wanneer het modelleren en snijden van een 3D-object is voltooid, is het tijd voor de 3D-printer om het eindelijk over te nemen. Bij direct 3D printen gedraagt ​​de printer zich over het algemeen hetzelfde als een traditionele inkjetprinter, waarbij een mondstuk heen en weer beweegt terwijl laag voor laag een was of plasticachtig polymeer wordt afgezet, wachtend tot die laag droog is, en dan komt dat volgende niveau. Het voegt in wezen honderden of duizenden 2D-afdrukken op elkaar toe om een ​​driedimensionaal object te creëren.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *