Tue. Dec 6th, 2022

U bent net verhuisd naar een nieuw huis en merkt dat de kamers niet het gewenste licht hebben. Je hebt geprobeerd eenvoudige tafellampen te gebruiken, maar op de een of andere manier is de sfeer nog steeds niet goed. In de verlichtingswinkel stelt de verkoper wandlamp voor als optie. Wandlampen zijn niet alleen decoratief, maar kunnen een bepaald magisch gevoel creëren in een donkere ruimte.

Vroeg in de geschiedenis gebruikten de meeste huizen kaarsen of kandelaars om hun huizen te verlichten. Toen werden kerosine- en gasverlichtingsarmaturen een nietje in elk huis. Met de uitvinding van de gloeilamp door Thomas Edison in 1879 veranderde de verlichting voorgoed. Een ketting van het plafond werd gebruikt om verlichtingsarmaturen op te hangen. Dit zijn de vroege vormen van wandlampen en kroonluchters.

Er zijn veel stijlen wandlampen. Traditioneel, decoratief en modern zijn slechts een kleine greep uit de beschikbare soorten verlichting. Ze kunnen verstelbaar, hangend, fakkelstijl, badkaplampen, zwenkarm, lantaarnstijl of een traditionele wandkandelaar zijn.

Wandlamp is er meestal een met een kap en ziet eruit als een tafellamp, terwijl de wandkandelaar een lamp is, aan de muur gemonteerde stijl en het licht boven een spiegel bekend staat als ijdelheidslampen. Verstelbare armaturen hebben meestal een licht dat naar boven of naar beneden wijst met een zwenkarm. Wandlampen steken normaal gesproken tussen de 4 en 10 inch uit de muur. Het lichaam zal zich vanaf de muur naar de kamer uitstrekken.

Wandlampen zijn te vinden in de meeste stijlen en soorten die passen bij elk budget. U kunt op veel plaatsen een grote verscheidenheid aan verschillende lampen vinden. Veel speciaalzaken hebben alle soorten verlichting, terwijl er websites zijn die zich richten op een specifiek type verlichting. Het vinden van een stijl die past bij de inrichting van uw huis en bij uw persoonlijkheid, betekent rondkijken.

Wandlampen variëren in prijs en stijl. Er zijn wandkandelaars voor een meer traditionele uitstraling. Het westerse thema kan een wandlamp vinden met een leren kap en een smeedijzeren lichaam, terwijl het moderne huis een strakke metalen stijl kan kopen. Voor de populaire stijl van de ouderwetse look kun je armaturen van messing, koper en kristal vinden.

De wandlamp is vergelijkbaar met een schans. Het is anders door te kunnen draaien of zwaaien op een scharnierende arm. Een wandlamp steekt vaak verder de ruimte in dan een schans. En de arm maakt hem perfect voor slaapkamers of bibliotheken waar veel wordt gelezen. Met de verstelbare arm bepaal je hoeveel verlichting er nodig is.

Wandlampen en verlichting in elk huis moeten goed doordacht zijn om de juiste hoeveelheid licht en sfeer in de kamer te brengen. De stijl van het licht moet passen bij de architecturale stijl of het decoratiethema van de kamer. U vindt wandlampen in verschillende kleuren, stijlen en afwerkingen om elke kamer in uw huis te accentueren. Of je nu een wandlamp wilt om een ​​gezellig hoekje van je slaapkamer te verlichten om te lezen of een wandlamp om een ​​kostbaar schilderij in de woonkamer te accentueren, er is een stijl die bij je past.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *