Fri. Sep 30th, 2022

Denk je aan een betere huid, denk je dan aan crèmes, poeders, laserbehandelingen of maskers? De meeste mensen doen dat, maar dat zijn behandelingen die zich alleen richten op de buitenkant van de huid. Het bieden van de juiste reinheid, bescherming tegen de zon en het vochtgehalte van de huid en het vermijden van irriterende stoffen zijn allemaal belangrijke onderdelen om uw huid er geweldig uit te laten zien en aan te voelen… heeft u echter overwogen De Notenbeer om uw huid van binnenuit te verbeteren?

De externe methoden zijn niet de enige die u kunt gebruiken om een ​​betere huidgezondheid te bereiken. Door de juiste voeding te consumeren, geef je je lichaam de bouwstenen die het nodig heeft om van binnenuit een sterke, elastische en gezonde huid te vormen. Uw huid is een complex orgaan dat eiwitten, oliën, vitamines en mineralen nodig heeft om er op haar best uit te zien. Er zijn celmembranen (gevormd uit vetzuren), collageen, elastine (de vezels die de huid een ‘snapback’-kwaliteit geven), celpigmenten en hydratatieniveaus om in de gaten te houden. Het klinkt ingewikkeld, maar het toevoegen van lekkere noten & zaden aan het menu kan het je gemakkelijk maken.

Anti-oxidanten – wat zijn ze en hoe werken ze om je huid te redden?
Antioxidanten zijn de stoffen die je nodig hebt om jezelf te beschermen tegen schade door vrije radicalen. De beste manier om aan je anti-oxidanten te komen, is door ze te eten. Omdat je echt “bent wat je eet”, levert het juiste voedsel veel vrije radicalen strijders. Om te leren hoe beide werken, moet je weten: wat zijn vrije radicalen?

Deze slechte moleculen kunnen een bijproduct zijn van het normale metabolisme. Schade door vrije radicalen kan ook worden veroorzaakt door blootstelling aan verontreinigende stoffen in uw omgeving, eten of drinken. Omdat je huid de barrière is tussen jou en de buitenwereld, wordt deze gedurende de dag blootgesteld aan allerlei soorten bedreigingen die hij afweert. Iedereen wordt blootgesteld aan vrije radicalen als onderdeel van het dagelijks leven, dus het is belangrijk om te weten wat ze doen en hoe u hun effecten op u kunt minimaliseren.

Vrije radicalen worden gevormd wanneer een molecuul een ongepaard elektron heeft en onstabiel wordt. Wanneer een molecuul onstabiel is, zal het een elektron stelen van het dichtstbijzijnde item dat het tegenkomt. (meestal een cel in je lichaam) Dan wordt het beroofde molecuul zelf een vrije radicaal, op zoek naar een reserve-elektron om te gebruiken, zodat het weer stabiel zal zijn. Ze kunnen bijna alles beschadigen waarmee ze in contact komen. Daarom maakt het immuunsysteem ze soms aan en gebruikt het ze als wapen tegen indringers die het schadelijk acht. Omdat vrije radicalen kettingreacties kunnen veroorzaken door elektronen te stelen van de moleculen waaruit je cellen bestaan, kunnen ze ontstekingen, celbeschadiging en tekenen van vroegtijdige veroudering veroorzaken. Het is in uw eigen belang om vrije radicalen te bestrijden met antioxidanten.

Omega 3 Olie-
Omega 3 is de olie die gewoonlijk wordt geassocieerd met koudwatervissen en de gezondheid van het hart. Als je echter niet van vis houdt of je zorgen maakt over vervuilende stoffen, is het goede nieuws dat je het ook van planten kunt krijgen. Chiazaden zijn eigenlijk de hoogste plantaardige bron van omega 3 vetzuren, en ook de gemakkelijkste, omdat ze nergens naar smaken. In tegenstelling tot sesam of papaver, kun je chia op elk voedsel strooien dat je al graag eet, je omega 3-olie krijgen en de smaak helemaal niet veranderen. Dit is vooral belangrijk, omdat je moet proberen om elke dag wat omega-3-olie binnen te krijgen, en het gebruik van chia helpt ervoor te zorgen dat je je niet gaat vervelen of opgeeft… omdat het te gemakkelijk is om te gebruiken voor zo’n verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Lijnzaad en walnoten zijn ook een geweldige bron voor omega 3 vetzuren, maar je zult van hun smaak moeten houden.

Wat doet omega 3 voor jou?
ALA, de eenvoudigste van de omega 3 vetzuren (die je lichaam niet kan produceren, dus je moet het consumeren) is onderzocht om roodheid van de huid te verminderen en het vocht vast te houden, wat, zoals je weet, helpt om fijne lijntjes te verwijderen. Deze olie is belangrijk voor celmembranen, die de cel gebruikt om de juiste hoeveelheid water vast te houden. Gezonde membranen staan ​​gelijk aan een gezond vochtgehalte in uw cellen. Je hebt alle reclame voor moisturizers gezien, nu kun je je huid van binnenuit bevochtigen.

Vitamine E-
Je lichaam kan deze vitamine niet maken, dus je moet het uit het voedsel halen dat je eet. Vitamine E is een antioxidant. Er zijn supplementen beschikbaar, maar voor gezondheidsdoeleinden is het het beste om synthetische E te vermijden. Natuurlijke E, zoals die gevonden wordt in populaire voedingsmiddelen zoals avocado’s, noten, chiazaden, mango’s, zoete aardappelen en zelfs spinazie, is je beste keuze. Als je E wilt, is de amandel je favoriete noot. Je hebt slechts ongeveer 15 mg per dag nodig voor de gezondheid van de huid – dat is een superkleine hoeveelheid die gemakkelijk uit voedsel kan worden gehaald.

Amandelen zijn nummer één, maar als je er niet van houdt, maak je geen zorgen, want appels, tomaten en hazelnoten (ja, je favoriete hazelnoot-chocoladepasta kan ook E hebben!) hebben ook E. E is een in vet oplosbare vitamine. Dit betekent dat het alleen door het lichaam kan worden opgenomen als er een beetje gezond vet in de buurt is als je het eet. Daarom is het een goed idee om ervoor te zorgen dat er een gezond vet aanwezig is als je tomaat, spinazie, zoete aardappel of appel eet. De andere voedingsmiddelen op de lijst, zoals amandelen, pinda’s en avocado’s, bieden al hun eigen gezonde plantaardige vetten, dus je hoeft ze niet met iets anders te combineren om je E.

Zink –
dits mineraal is een ontstekingsremmer. Je weet al dat overmatige ontstekingen niet goed zijn voor de huid, maar zink is onderzocht om de vernieuwing van huidcellen te helpen versnellen wanneer er een beschadigde cel is. Dit is belangrijk voor het uiterlijk van de huid omdat invloeden van buitenaf zoals UV-stralen van de zon en vervuiling in de lucht huidbeschadiging of irritatie kunnen veroorzaken. Zink versterkt ook de T-cellen van het immuunsysteem die bedreigingen zoals bacteriën of virussen afweren die zouden proberen je huid te beschadigen. Het is onderzocht om acne en huidproblemen in het algemeen te helpen bestrijden, waardoor ze sneller genezen als er voldoende zink in het lichaam beschikbaar is.

Het meeste plantaardige zink is moeilijk te gebruiken voor je lichaam. Het zit boordevol rood vlees en vis, maar wat als je vegetariër bent? Het zit ook in eieren, evenals in sommige verrijkte melk en granen. Pompoenpitten, chia, sesam, linzen (bonen zijn ook zaden), cashewnoten en quinoa bevatten allemaal plantaardig zink. Houd er rekening mee dat plantaardig zink minder biologisch beschikbaar is dan zink in rood vlees, vis, schaaldieren en garnalen, hoewel het onderwerp van het weken van zaden wordt onderzocht om de biologische beschikbaarheid van het zink te vergroten. Vraag altijd een arts of je moet aanvullen (zinkvitamines zijn goedkoop en klein), vooral als je een huidaandoening hebt die je wilt bestrijden.

Vezel-
U weet al dat vezels uw spijsvertering en cholesterolgehalte ten goede komen, maar wist u dat het ook uw huid ten goede kan komen? Vezels, vooral oplosbare vezels, helpen de omzetting van koolhydraten in suikers door het lichaam te vertragen. Dit vermindert insulinepieken, wat op zijn beurt ontstekingen vermindert. Ontsteking (met name herhaalde episodes ervan) beïnvloedt de meeste huidaandoeningen EN hoe de huid veroudert. Houd ontstekingen laag om uw huid er fris uit te laten zien.

Voedingsmiddelen die insuline spikes bevatten, bevatten suikers en witte bloem (een zetmeel dat tijdens de spijsvertering meteen in suiker verandert). Voedingsmiddelen die veel witte bloem of suiker bevatten, zijn meestal ook voedingsmiddelen met weinig of geen vezels. Houd uw insulinespiegels gelijk voor constante energie en minder ontstekingen door bij elke maaltijd vezelrijk voedsel te eten. Bonen zijn een soort zaad, maar niemand wil zwarte bonen of spliterwten bij het ontbijt. Havermout en zemelen zijn 2 goede opties bij het ontbijt, vooral als je alle leuke, snelle nieuwe manieren overweegt om havermout lekker te maken. Hoe zit het met yoghurt? Of smoothies? Het chiazaad heeft 2 soorten vezels om je te helpen: oplosbaar en onoplosbaar. In het geval van vezelarme yoghurt verandert een lepel chia het in een vezelrijke snack zonder de smaak te veranderen.

Magnesium-
Magnesium werkt samen met twee andere mineralen om de algehele gezondheid en de gezondheid van de huid te verbeteren. Het helpt bij de opname van calcium, vooral in combinatie met het sporenmineraal boor. Het chiazaad heeft alle 3 van deze mineralen in één klein pakketje. Magnesium is essentieel voor enzymen die het DNA van huidcellen herstellen en voor het reguleren van de juiste hoeveelheid vetzuren om gezonde celwanden te helpen bouwen. Het kan ook histamine-gedreven huidallergieën verminderen.

Je kunt magnesiumpillen aanvullen, maar een gezond menu kan gemakkelijk magnesiumrijke voedingsmiddelen bevatten, zodat je lichaam dit gezonde mineraal op natuurlijke wijze kan opnemen. Donkere bladgroenten zijn nummer 1 voor magnesium, maar paranoten, zonnebloempitten, chiazaden, sesamzaadjes en linzen zijn ook een goede bron. Paranoten zijn misschien niet zo gebruikelijk, maar zonnebloempitten kunnen salades heerlijk knapperig maken, linzen zijn geweldig in soepen en stoofschotels, en tahini (sesamzaadpasta) is een interessant ingrediënt om recepten op smaak te brengen.

Eiwit –
De meeste mensen denken aan eiwit voor spieropbouw, verbetering van de training of gewichtsverlies, maar het is essentieel voor een gezonde, jonger uitziende huid. Er zijn 20 aminozuren die je nodig hebt voor een goede gezondheid. Je lichaam kan ze allemaal maken, behalve 9. Deze 9 zuren moet je binnenkrijgen in het voedsel dat je eet, vandaar de term ‘compleet eiwit’. Je lichaam zet de aminozuren om in eiwitten voor een snellere en gezondere groei van de vingernagels, stevige haarzakjes en een veerkrachtige huid. Collageen en elastine zijn op eiwitten gebaseerde vezels die de huid een veerkrachtige, veerkrachtige kwaliteit geven voor een jeugdige uitstraling.

Quinoa (een graan), chia (die complete eiwitten bevat, zoals dat in vlees), pindakaas, hennepzaad, soja (maar pas op voor plantaardige oestrogenen), zwarte bonen met rijst (wild of niet) en spirulina zijn allemaal rijk aan eiwit. Natuurlijk hebben vlees, eieren en melk het ook. Voldoende eiwitten gaan wallen onder de ogen tegen en helpen de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden omdat het langzaam wordt gemetaboliseerd.

Een gevarieerd maaltijdplan met veel kleurrijke gezonde plantaardige voedingsmiddelen verrijkt je gezondheid en je huid… maar heb je dat ene zaadje opgemerkt dat in elke categorie valt voor huid-gezondheid gerelateerde voedingsstoffen? Alleen het chiazaad past in de buurt van de top van elke categorie. Het is ook het enige item zonder eigen smaak. De waarde van chia ligt in het vermogen om toegevoegd te worden aan bijna elk ander voedsel waar je al van geniet zonder de smaak te veranderen. Het kleine, onopvallende zaadje kan bij elke maaltijd worden gebruikt om je huid en algehele gezondheid een boost te geven.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.