Fri. Sep 30th, 2022

Het verhaal van Montale is buitengewoon indrukwekkend. Al 15 jaar is het merk uitgegroeid tot een van de favoriete merken van luxe geurparfumkenners

Montale is een nieuw Frans merk, dat elke dag hoger en hoger klimt naar de TOP van de parfumindustrie. De oprichter en eigenaar is de wereldberoemde parfumvirtuoos – Pierre Montale. Voor de oprichting van zijn bedrijf werkte hij in de steden Qatar en Dubai in Saoedi-Arabië. Daar werkte hij als maker van persoonlijke parfums voor de koninklijke familie, edelen, beroemdheden en bruidsmeisjes. Uiteraard dragen deze parfums niet het merklogo omdat ze vernoemd zijn Montale parfum naar hun eigenaars.

De eerste geur die Pierre daar creëerde paste niet bij zijn smaak, maar zijn vrouw werd er verliefd op. Dat gaf hem veel vertrouwen en motivatie om zijn werk voort te zetten. Mensen die in het Westen wonen, zijn dol op oosterse en houtachtige aroma’s, en daarom bevatten de meeste parfums die hij voor hen heeft gemaakt de aromatische tonen van agarhout, cederhout, amber, balsem, musk en andere soortgelijke geuren.

De geschiedenis van het merk

Toen Pierre de meester van de westerse geuren werd, besloot hij zijn bedrijf uit te breiden en zijn vaardigheden in Europa te tonen. In 2003 verhuisde hij naar Parijs, de hoofdstad van de haute couture. Daar richtte hij zijn bedrijf op en noemde het naar hem. In 2005 bracht het bedrijf zijn eerste parfumcollectie uit, die de harten van klanten won en snel uitverkocht was. De geuren in de debuutcollectie zijn:
– de unisex aroma’s – Sweet Oriental Dream, Royal Aoud, Orient Extreme, Intense Tiare, Attar en Aoud Lime.
– de damesgeuren – Aoud Rose Petals en Powder Flowers.
– de mannengeur – Wood and Spices.
Elk van deze geuren heeft een uniek aroma en de collectie maakte een ongelooflijk sterke start op de markt. Pierre Montale neemt deel aan de creatie van elk van zijn parfums en dankzij zijn vaardigheden; het bedrijf boekt elke dag een enorm succes. Een van de belangrijkste factoren voor het succes van Montale is dat ze alleen hoogwaardige ingrediënten gebruiken voor het creëren van parfums, wat hun geur zo echt, dicht en langdurig maakt.

Montale en zware klappen voor de concurrentie

De succesvolle bedrijven wekken vaak een ongewenst gevoel van jaloezie op bij andere mensen in de branche. Het gebeurt meestal met een bedrijf om ongewenste tegenstanders te krijgen, die het bedrijf saboteren of zijn producten vervalsen. Helaas is dit ook het bedrijf van Montale overkomen. Een anonieme persoon richtte een fabriek op in Dubai, waarin hij een parfumproductie begon met het Montale-logo en de fles, maar met een zeer slechte geurkwaliteit. De geuren waren teleurstellend en het bedrijf van Montale verloor enkele van zijn klanten, maar na een tijdje werd de identiteit van die man onthuld en in 2013 ging hij failliet. De fabriek heeft een enorme hoeveelheid nepparfums geproduceerd die nog steeds te vinden zijn in de huidige markt. Op de verpakking van de originele geuren staat 68, rue Pierre Charron of 26, Place Vendome. Onderaan het cellofaan op de verpakking staat de landcode die aangeeft waar het parfum is geproduceerd. Dit maakt het gemakkelijk om te zien of de geur origineel is omdat alles anders dan het bovenstaande nep is.

Het succes van het bedrijf groeit gestaag en van 2005 tot nu (2018) zijn er 126 parfums op de markt gebracht. Het merk volgt de wereldwijde marketingvereisten en brengt elk jaar minstens negen nieuwe smaken uit. Het doel van Montale is om de interesse en de liefde van haar klanten te behouden door hun parfumbehoeften volledig te bevredigen en hen altijd te verrassen met een nieuwe geur. Enkele van de beroemdste parfums van Montale zijn Black Aoud, Aoud Leather, Dark Aoud, Black Musk, Aoud Musk en Attar. Elk van hen heeft een betoverend aroma en een langdurige geur die niet vergeten mag worden.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published.