Mon. Dec 5th, 2022

Tegels zijn een van de meest populaire opties als het gaat om het kiezen van het vloermateriaal. Ze kunnen in een groot aantal verschillende gebieden worden gebruikt en worden beschouwd als de beste optie als het gaat om een ​​natuurlijke en aantrekkelijke uitstraling.

Een tegelvloer leggen is niet zo moeilijk als men zegt. De waarheid is dat de meerderheid van de mensen bang is om de tegelvloer te leggen en ze willen gewoon een gewone vloer, maar ze hebben het mis omdat de gewone vloer niet zo aantrekkelijk is als de Decorvloer.

Tegelvloer is een van de beste vloeropties en u moet overwegen deze te installeren als u meer ruimte in uw huis wilt toevoegen. Maar het belangrijkste is dat als je niet weet hoe je de tegelvloer moet leggen, je het niet moet doen.

Hier is een gids om u te helpen bij het installeren van tegelvloeren in uw huis.

1. Voorbereiding

Er zijn twee soorten tegels, natuurlijk en prefab. De natuurlijke tegels zijn gemaakt van klei, zand, enz., en de prefab tegels zijn gemaakt van cement en glas. Geprefabriceerde tegels worden over het algemeen geïnstalleerd omdat ze minder installatie vereisen en meestal goedkoper zijn dan natuurlijke tegels.

Natuurtegels kunnen op bijna elke plaats worden gelegd en voor elk doel worden gebruikt. Als u het echter wilt gebruiken voor gebieden met veel verkeer, zijn de prefab-tegels geschikter.

2. Installatie

De tegels worden over het algemeen in één richting geïnstalleerd en dit is de eerste stap. Ze worden met dezelfde afstand tussen elke tegel gelegd en dit wordt gedaan met behulp van afstandhouders. De grootte van de afstandhouders is afhankelijk van het tegeltype.

Als je natuurlijke tegels hebt, kun je deze zelf installeren, maar als je prefab tegels hebt, heb je de hulp van een professional nodig.

3. Grout

Het voegen is de volgende stap en dit wordt gedaan door de mortel te mengen. Daarna wordt de voeg aangebracht en is het van belang dat de voeg door een vakman wordt aangebracht om beschadigingen aan de vloer te voorkomen.

4. Reiniging

Nadat het voegen is gedaan, is het belangrijk dat de tegels worden schoongemaakt. De reiniging gebeurt met een vochtige dweil en ook dit wordt door een professional gedaan.

5. Zegel

De laatste stap is het afdichten van de tegels. De sealer wordt aangebracht door een professional en de sealer gebeurt aan het einde van het project.

6. Reinig de tegels

Zorg ervoor dat u de tegels goed schoonmaakt. U hoeft de tegels niet elke dag schoon te maken, maar zorg ervoor dat de tegels na elk gebruik worden schoongemaakt.

7. Droog de tegels

Het is essentieel om ervoor te zorgen dat de tegels goed worden gedroogd. Zorg er dus voor dat de tegels goed zijn gedroogd voordat u met het installatieproces begint.

Tegelvloeren zijn een van de mooiste en meest natuurlijke opties die je in huis kunt hebben. Wanneer u van plan bent om tegelvloeren te leggen, heeft u de hulp van een professional nodig om schade te voorkomen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *